To θρυλικό πρόγραμμα Winamp επιστρέφει με ανανεωμένο σχεδιασμό και πλάνο

Παύλος Παπαπαύλου
To θρυλικό πρόγραμμα Winamp επιστρέφει με ανανεωμένο σχεδιασμό και πλάνο
Άλλος ένας σύγχρονος media player ή μια νέα μουσική πλατφόρμα;

Φαίνεται πως το Winamp θα μας απασχολήσει ξανά σύντομα.

Το θρυλικό πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής που έγινε ιδιαίτερα γνωστό στην άνθιση των αρχείων μουσικής σε μορφή .mp3 επιστρέφει αλλαγμένο, με νέο λογότυπο και με νέα πλάνα. Η εταιρεία του ανέβασε μια νέα μορφή στο site και αναφέρει κάποιες λίγες πληροφορίες που ίσως και να μαρτυρούν αρκετά για τα σχέδιά της.

Η νέα ιστοσελίδα παρουσιάζει αρχικά το νέο λογότυπο που αποτελείται από δύο παράλληλες γραμμές και είναι πιο απλό και σύγχρονο. Οι fans που θα το χρησιμοποιήσουν θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες για επικοινωνία με τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες, ενώ η ανανεωμένη εφαρμογή θα υποστηρίζει stream online ραδιοφωνικών σταθμών και podcasts.

Οι φήμες αναφέρουν πως το Winamp φιλοδοξεί να γίνει κάτι σαν πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με θέμα τη μουσική και πολλές δυνατότητες και για τους δημιουργούς. Μένει να δούμε τι μας περιμένει τους επόμενους μήνες.

Μέχρι τότε, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να εγγραφούν για να γίνουν beta testers στην πρώτη δοκιμαστική έκδοση που θα διατεθεί σε μικρό αριθμό χρηστών.