Η Apple ανακοίνωσε πρόγραμμα επισκευής συσκευών της από τους ίδιους τους χρήστες!

Παύλος Παπαπαύλου
Η Apple ανακοίνωσε πρόγραμμα επισκευής συσκευών της από τους ίδιους τους χρήστες!
Να που το είδαμε κι αυτό από την Apple, με το πρόγραμμα Self Service Repair.

Σε μια κίνηση που σίγουρα δεν περιμέναμε, η Apple ανακοίνωσε το “Self Service Repair”, ένα νέο πρόγραμμα που θα επιτρέπει στους χρήστες να επισκευάσουν μόνοι τους το κινητό τους τηλέφωνο ή τον υπολογιστή τους.

Το πρόγραμμα θα προσφέρει εσωτερικά τμήματα των συσκευών, εργαλεία και οδηγίες αντικατάστασης για όσους έχουν μια εμπειρία στο θέμα και θέλουν να αποφύγουν την χρονοβόρα επίσημη διαδικασία επισκευής.

Η Apple θα ξεκινήσει να υποστηρίζει τη διαδικασία με τα πιο συχνά τμήματα που αντικαθίστανται στα iPhone (δηλαδή τις μπαταρίες και τις οθόνες) κι αργότερα θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα, όπως οι M1 Mac.

Το πρόγραμμα Self Service ξεκινάει να τίθεται σε εφαρμογή στις ΗΠΑ από τις αρχές του 2022 και στη συνέχεια θα επεκταθεί και σε άλλες αγορές. Σε πρώτη φάση θα προσφερθούν πάνω από 200 εργαλεία και εσωτερικά τμήματα, τα οποία θα αποστέλλονται ακόμη και με συγκεκριμένες οδηγίες.

Παρόλα αυτά, η εταιρεία συστήνει στους περισσότερους χρήστες που δεν έχουν μια σχετική εξειδίκευση, να ακολουθήσουν την επίσημη διαδικασία για επίσκεψη σε έναν επίσημο τεχνικό.