Η Apple παρουσίασε τα νέα MacBook Pro, αλλά και τα AirPods τρίτης γενιάς (vids)

Παύλος Παπαπαύλου
Η Apple παρουσίασε τα νέα MacBook Pro, αλλά και τα AirPods τρίτης γενιάς (vids)
Νέα -πανίσχυρα- MacBook Pro και νέα AirPods ήταν μερικοί από τους πρωταγωνιστές του event της Apple.

Η Apple διοργάνωσε άλλο ένα μεγάλο event για τα νέα της προϊόντα και μάλιστα μάθαμε για πρώτη φορά τι σχεδιάζει στα των νέων MacBook Pro, αλλά και γνωρίσαμε τα νέα AirPods που φημολογούνταν εδώ και καιρό.

Τα δύο νέα μοντέλα MacBook Pro έρχονται με οθόνες 14 και 16 ιντσών και αφήνουν πίσω τους την Touch Bar που φαίνεται πως δεν κέρδισε και τις εντυπώσεις στα προηγούμενα μοντέλα. Οι νέοι υπολογιστές έχουν πολλές αλλαγές, η οθόνη τους έχει notch (σαν τα iPhone) και ελάχιστα περιθώρια, 1080p FaceTime Camera, αλλά και θύρες HDMI, Thunderbolt, υποδοχή SD Card, υποδοχή ακουστικών, αλλά και υποστήριξη του MagSafe charger.

Στα βασικά πλεονεκτήματά τους βρίσκονται τα custom chips M1 Pro και M1 Max που προσφέρουν εξαιρετικές επιδόσεις. Η τιμή του μοντέλου 14 ιντσών ξεκινάει από τα 1999 δολάρια και του μοντέλου 16 ιντσών από τα 2499 δολάρια.

Μέσα στο χαμό των νέων φορητών, γνωρίσαμε και για πρώτη φορά τα AirPods τρίτης γενιάς που έρχονται με υποστήριξη Spatial Audiο και Dolby Atmos και μερικά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά των AirPods Pro (όχι όμως του active noise cancellation). Η τιμή τους ορίστηκε στα 179 δολάρια και οι προ-παραγγελίες τους ξεκινούν από την Δευτέρα.

Τέλος, παρουσιάστηκαν νέα χρώματα για το HomePod Mini, που έρχεται πλέον σε κίτρινο, πορτοκαλί και μπλε.