Σχολεία στην Αγγλία προειδοποιούν τους γονείς να μην αφήνουν τα παιδιά τους να βλέπουν το «Squid Game»

Newsroom
Σχολεία στην Αγγλία προειδοποιούν τους γονείς να μην αφήνουν τα παιδιά τους να βλέπουν το «Squid Game»
Τρομακτικές διαστάσεις έχει πάρει το «Squid Game» με τα αγγλικά σχολεία να προειδοποιούν τους γονείς.

Το English Council στη Νότια Αγγλία προειδοποίησε τους γονείς να μην επιτρέπουν στα παιδιά τους να παρακολουθούν τη δημοφιλή σειρά «Squid Game» που έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ στο Netflix. Σύμφωνα με το συμβούλιο του σχολείου, παρατηρήθηκε ότι παιδιά ηλικίας 7 ετών αντιγράφουν τα παιχνίδια της σειράς.

Όπως αναφέρει η «Gurdian» μια ομάδα εκπαιδευτικής προστασίας από το συμβούλιο του Κεντρικού Μπέντφορντσαϊρ, έστειλε ένα email στους γονείς και τους προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να αφήνουν τα παιδιά τους να βλέπουν τη σειρά.

«Υπήρξαν πρόσφατες αναφορές ότι τα παιδιά παίζουν τα παιχνίδια του Squid Game στο σχολείο. Σας συμβουλεύουμε ανεπιφύλακτα ότι τα παιδιά δεν πρέπει να παρακολουθούν το Squid Game. Η σειρά έχει πολύ βίαιο περιεχόμενο», αναφέρει η επιστολή.

Squid Game

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένα σχολείο προειδοποιεί τους γονείς για τη συγκεκριμένη σειρά. Ένας πατέρας στο Ανατολικό Λονδίνο ανέφερε ότι το σχολείο των παιδιών του έγραψε μια σχετική επιστολή. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το σχολείο των παιδιών μου έστειλε επιστολή στους γονείς να μην επιτρέπουν σε αυτά να παίζουν την δική τους εκδοχή του Squid Game. Μάλιστα, προειδοποίησε τους γονείς ότι θα έχουν κυρώσεις αν τα παιδιά τους μιμηθούν τη σειρά».

Σε ένα δημοτικό σχολείο παρατηρήθηκαν «περίεργες» συμπεριφορές μαθητών που προέκυψαν επειδή αναπαριστούσαν τα παιχνίδια της δημοφιλούς σειράς. «Αγαπητοί γονείς προσέξαμε ότι πολλά παιδιά παρακολουθούν το Squid Game του Netflix. Το παρατηρήσαμε όταν είδαμε πολλά παιδιά να παίζουν τις δικές τους εκδοχές των παιχνιδιών της σειράς, που προκάλεσε συγκρούσεις. Τα παιδιά που παρακολουθούν τέτοιες εικόνες βίας δυστυχώς μεταφέρουν αυτές τις συμπεριφορές στο σχολείο κάτι που θα γίνει ανεκτό», ανέφερε η επιστολή του δημοτικού προς τους γονείς.

Και συνεχίζει: «Δεν είναι κατάλληλο πρόγραμμα για παιδιά δημοτικού σχολείου. Κάθε παιδί που μιμείται ή επιδεικνύει τέτοιες συμπεριφορές, οι γονείς του θα έχουν και τις ανάλογες κυρώσεις. Έχετε υπόψη τους κινδύνους αυτού του τηλεοπτικού προγράμματος για τα παιδιά; Υποστηρίξτε μας για να κρατήσουμε ασφαλή τα παιδιά μας».

Squid Game