Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν τη μεταμόσχευση μαλλιών;

Newsroom
Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν τη μεταμόσχευση μαλλιών;
Μάθετε τα πάντα πριν την επέμβαση εδώ.

“Αν και η μεταμόσχευση μαλλιών έχει συνδεθεί κυρίως με το ανδρικό φύλο, θα πρέπει να σημειωθεί πως απευθύνεται εξίσου και στις γυναίκες.”, αναφέρει ο Δερματολόγος Απόστολος Καραλέξης Διευθυντής της Derma Hair Clinic και τ. Διευθυντής της Δερματολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται έντονη τριχόπτωση και στα δύο φύλα και όλο και περισσότερα άτομα αποφασίζουν να προβούν στην αποκατάσταση του τριχωτού τους. Ωστόσο, τι θα πρέπει να γνωρίζει κανείς πριν τη μεταμόσχευση μαλλιών;

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μία ιατρική επέμβαση και θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνο από ιατρό. Κατά γενική ομολογία ο πιο κατάλληλος ιατρός για την εφαρμογή της είναι ο έμπειρος δερματολόγος με εξειδίκευση στη μεταμόσχευση μαλλιών. Αφού εξετάσει τον ασθενή, θα κρίνει εάν είναι κατάλληλος υποψήφιος για μια τέτοια επέμβαση. Η πιο σημαντική απόφαση που πρέπει να λάβετε, λοιπόν, πριν τη μεταμόσχευση μαλλιών αφορά την επιλογή του κατάλληλου ιατρού. Προετοιμαστείτε κατάλληλα και ετοιμάστε για εκείνον ερωτήσεις σχετικά με την επέμβαση.

Με ποιον τρόπο γίνεται η εμφύτευση μαλλιών;

Αν και η διαδικασία της μεταμόσχευσης ακούγεται σαν κάτι επώδυνο, αυτό δεν ισχύει. Πραγματοποιείται μόλις μέσα σε 6-8 ώρες και γίνεται χρήση τοπικής αναισθησίας. Δεν υπάρχει πόνος τόσο κατά τη διάρκεια της επέμβασης, όσο και μετά το πέρας της. Την επόμενη κιόλας ημέρα ο ασθενής είναι σε θέση να επιστρέψει στην εργασία του, ενώ μετά από μερικές ημέρες συνεχίζει κανονικά όλες τις καθημερινές του δραστηριότητες. Συνήθως, δεν υπάρχουν παρενέργειες. Σε μερικές όμως περιπτώσεις μπορεί να δημιουργηθεί οίδημα στην περιοχή, το οποίο υποχωρεί σταδιακά τις επόμενες ημέρες. Οι νέες τρίχες ξεκινούν να αναπτύσσονται μετά από 3-4 μήνες, ενώ στο εξάμηνο μπορεί να γίνει μία πρώτη αξιολόγηση του αποτελέσματος. Το τελικό αποτέλεσμα της επέμβασης είναι ορατό μετά από 12-14 μήνες.

Ποιες είναι οι δύο τεχνικές;

Αρχικά, η αποκατάσταση των τριχών ξεκίνησε με τη μέθοδο FUT, κατά την οποία αφαιρείται μία λωρίδα από την δότρια περιοχή και στη συνέχεια διαχωρίζονται τα τριχοθυλάκια. Στην περιοχή μπαίνουν ράμματα και δημιουργείται μία λεπτή ουλή. Με το πέρασμα των χρόνων η τεχνική αυτή αντικαταστάθηκε από την Power FUE κατά την οποία ο ιατρός αφαιρεί ένα προς ένα τα τριχοθυλάκια από την περιοχή χωρίς να προκαλέσει κάποια ορατή αραίωση στην περιοχή ή ουλή. Η μέθοδος αυτή υπερτερεί αφού τα τριχοθυλάκια αφαιρούνται ακέραια και δεν υποβάλλονται σε επεξεργασία. «Και στις δύο μεθόδους η τοποθέτηση των νέων τριχών γίνεται με τον ίδιο τρόπο.», τονίζει ο Δερματολόγος Κος Καραλέξης.

Ποιο είναι το κόστος μιας εμφύτευσης μαλλιών;

Το κόστος της επέμβασης ποικίλλει και προσαρμόζεται σύμφωνα με τις ανάγκες του ασθενή. Εξαρτάται κυρίως από τον αριθμό των τριχοθυλακίων που απαιτούνται για την κάλυψη της περιοχής.

Σίγουρα στην επιλογή της κλινικής βασικό ρόλο διαδραματίζουν το βιογραφικό και η εμπειρία του γιατρού, οι κριτικές της κλινικής στο ίντερνετ και η δια ζώσης εξέταση από τον ίδιο τον ιατρό, που πραγματοποιείται πριν τη μεταμόσχευση μαλλιών.

Η εμφύτευση μαλλιών εφαρμόζεται σε περιπτώσεις όπου η αραίωση έχει προχωρήσει αισθητά και υπάρχει φαλάκρα στην περιοχή. Ενδείκνυται επίσης, για την αποκατάσταση των τριχών στην περιοχή των γενιών, των φρυδιών και την κάλυψη ουλών.

Μερικές λεπτομέρειες πριν κλειστεί το ραντεβού

Οι επεμβάσεις αυτού του τύπου θα πρέπει να κλείνονται εβδομάδες πριν γιατί διαρκούν αρκετές ώρες και θα πρέπει η κλινική να αφιερώσει ολόκληρη ημέρα και αρκετά άτομα προσωπικού για την εκτέλεση της. Επίσης καλό θα ήταν να προγραμματίσετε λίγες ημέρες άδειας από τη δουλειά, έτσι ώστε να υποχωρήσουν εντελώς τα “κακαδάκια” που σχηματίζονται αμέσως μετά την μεταμόσχευση.

Ο Δερματολόγος κος Καραλέξης σημειώνει: «Σε κάθε περίπτωση η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μία επιτυχής και ασφαλής επέμβαση, που χαρίζει αυτοπεποίθηση και χαρά στο άτομο».

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τη μεταμόσχευση μαλλιών καθώς και για τον ίδιο τον ιατρό στην ιστοσελίδα www.karalexis.gr.

δγδ

Απόστολος Καραλέξης

Δερματολόγος

https://www.karalexis.gr/

https://www.dermahair.gr/

Παπαδιαμαντοπούλου 4 &Βασ. Σοφίας (Μέγαρο Μουσικής), Αθήνα, 11528