Με σπρωξιές απάντησε η ασφάλεια του Τσέχου πρωθυπουργού στις ερωτήσεις του BBC για τα Pandora Papers (vid)

Newsroom
Με σπρωξιές απάντησε η ασφάλεια του Τσέχου πρωθυπουργού στις ερωτήσεις του BBC για τα Pandora Papers (vid)
O δημοσιογράφος του BBC «στρίμωξε» τον Τσέχο πρωθυπουργό για τα Pandora Papers και ο σωματοφύλακάς του τον έσπρωχνε.

Ο Τσέχος πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις, δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του όταν δέχθηκε ερωτήσεις για την εμπλοκή του ονόματός του στην πολύκροτη υπόθεση των Pandora Papers.

Συγκεκριμένα ένας δημοσιογράφος του BBC τον πλησίασε για να τον ρωτήσει σχετικά με το θέμα, προσπαθώντας να αποσπάσει κάποια απάντηση για την υπόθεση και πώς ο ίδιος το σχολιάζει.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ο Τσέχος πρωθυπουργός μόλις αντικρίζει την κάμερα φεύγει, ενώ ένας από τους άνδρες που συνοδεύουν τον πολιτικό σπρώχνει εκνευρισμένος τον ρεπόρτερ.

Τονίζει διαρκώς πως θα πρέπει να ζητήσουν την άδεια του για να εμφανιστούν και να κάνουν ερωτήσεις. Μάλιστα και όταν σταμάτησε και απευθύνθηκε στον δημοσιογράφο που τον ρωτούσε «γιατί επιλέξατε να χρησιμοποιήσετε μια υπεράκτια εταιρεία για την αγορά ακινήτων στη Γαλλία», εκείνος επέμεινε να λέει πως δεν του ζήτησαν την άδεια για να βρεθούν εκεί και να τουν κάνουν ερωτήσεις.

Η εμπλοκή στην υπόθεση των Pandora Papers

Να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα διεθνή ΜΜΕ, ο Τσέχος πολιτικός έχει τοποθετήσει 22 εκατομμύρια δολάρια σε εταιρείες βιτρίνα που χρησίμευσαν στην αγορά του πύργου Μπιγκό στο Μουζέν της νότιας Γαλλίας.

Ο ίδιος τοποθετήθηκε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter: «Δεν έχω κάνει ποτέ κάτι παράνομο ή κακό. Όμως αυτό δεν τους εμποδίζει να προσπαθούν να με δυσφημούν και να επηρεάσουν τις βουλευτικές εκλογές στην Τσεχία».