Λα Πάλμα: Συνεχίζονται οι εκρήξεις και εκκενώνονται κι άλλες περιοχές, αποχωρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις (vids)

Newsroom
Λα Πάλμα: Συνεχίζονται οι εκρήξεις και εκκενώνονται κι άλλες περιοχές, αποχωρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις (vids)
Συνεχίζονται οι εκρήξεις ηφαιστείου στο νησί Λα Πάλμα με τις καταστροφές να είναι πολύ μεγάλες.

Οι αρχές στην ισπανική νήσο Λα Πάλμα διέταξαν την εκκένωση των πόλεων Ταχούγια, Τακάντε ντε Αμπάχο και του τμήματος της Τακάντε ντε Αρίμπα, που δεν είχε εκκενωθεί ακόμη, λόγω της έκρηξης του ηφαιστείου, όπως έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων.

Οι αρχές έδωσαν αρχικά εντολή στους κατοίκους αυτών των πόλεων να μείνουν στα σπίτια τους, όμως προχώρησαν στην επιχείρηση εκκένωσης λόγω της ολοένα και πιο έντονης ηφαιστειακής δραστηριότητας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Παράλληλα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Λα Πάλμα έλαβαν σήμερα εντολή να αποσυρθούν από την πόλη Τοντόκε, λόγω των εντεινόμενων ηφαιστειακών εκρήξεων, έγινε γνωστό από tweet που ανήρτησαν.

«Αποσυρθήκαμε από την περιοχή λόγω της έντασης των ηφαιστειακών εκρήξεων, της αύξησης των πυροκλαστικών υλικών και της έντονης παρουσίας τέφρας», ανέφερε σε tweet η πυροσβεστική υπηρεσία.

Η έκρηξη του ηφαιστείου όπως φαίνεται από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
O Γάλλος αστροναύτης Τομά Πεσκέ, ο οποίος βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό «τράβηξε» μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται με κάθε λεπτομέρεια όσα

κατάφερε να δει, αν και βρίσκεται σε απόσταση 400 χιλιομέτρων πάνω από τη Γη. Η φωτογραφία αναρτήθηκε στο twitter.