Asterion Suites & Spa: Η φυσική υπεροχή της νέας φιλοξενίας

Newsroom
Asterion Suites & Spa: Η φυσική υπεροχή της νέας φιλοξενίας
Οι 67 σουίτες, τα δύο εστιατόρια και οι εκλεπτυσμένοι μέσα στην απλότητά τους κοινόχρηστοι χώροι του είναι η πολλά υποσχόμενη ανατολή μιας νέας κουλτούρας ξενοδοχειακής διαμονής για τους απανταχού επισκέπτες του.

Σεπτέμβριος 2021, Γήινη και ανεπιτήδευτη πολυτέλεια, σαν προέκταση της φυσικότητας του τοπίου που το περιβάλλει. Διακοσμητικές λεπτομέρειες, που σαν ψίθυροι λάμψης υπαινίσσονται ότι αυτή η νέα ιδέα φιλοξενίας έχει αστρική προέλευση. Γευστικές αναφορές στις βαθιές ρίζες που συνδέουν τη μνήμη με την κρητική παράδοση. Το Asterion Suites & Spa, στην παραλία του Πύργου Ψηλονέρου στα Χανιά, είναι ένα ολοκαίνουργο σύμπαν αυθεντικά πολυτελούς διαμονής.

Το όνομά του προέρχεται απευθείας από τον Αστερίωνα, τον πρώτο βασιλιά της Κρήτης και σύζυγο της Ευρώπης που το αφήγημά μας τον θέλει να έχει δημιουργηθεί από την αστερόσκονη μιας supernova. Καθόλου τυχαίο, λοιπόν, που στο ολοκαίνουργο Asterion Suites & Spa, επίτιμο μέλος της Elegant Collection των Louis Hotels, η έμπνευση είναι αυτόφωτη. Αυτοπροσδιορίζοντας -και όχι επαναπροσδιορίζοντας- τους νέους κανόνες της lifestyle φιλοξενίας.

Οι 67 σουίτες, τα δύο εστιατόρια και οι εκλεπτυσμένοι μέσα στην απλότητά τους κοινόχρηστοι χώροι του είναι η πολλά υποσχόμενη ανατολή μιας νέας κουλτούρας ξενοδοχειακής διαμονής για τους απανταχού επισκέπτες του. Η γέννηση ενός ταξιδιωτικού πολιτισμού, ο οποίος διαθέτοντας ακριβώς τα ίδια τα χαρακτηριστικά του Αστερίωνα -ήθος, αισθητήριο, λάμψη, σοφία-, συνοψίζει το μανιφέστο του στις ακόλουθες βασικές αρχές: Μία αρχιτεκτονική προσέγγιση σύγχρονη, αλλά και ταυτόχρονα ηθικά υπεύθυνη προς την παράδοση, τον τόπο και τον περιβάλλοντα χώρο. Ανθρωποκεντρικές υπηρεσίες που διαθέτουν το απόλυτο αισθητήριο της φιλοξενίας. Εσωτερικούς χώρους παραδομένους στη λάμψη του φυσικού φωτός. Γεύσεις και εμπειρίες «ζυμωμένες» με τη σοφία της ντόπιας ευθύτητας και ειλικρίνειας.

......

Στο βασίλειο του Asterion Suites & Spa η ομορφιά είναι παντού. Είναι απλή. Είναι φυσική. Και γι’ αυτό αυταπόδεικτη!

Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Πάνω στην παραλία του Πύργου Ψηλονέρου, τοποθετημένο ακριβώς στο χείλος ενός μαγευτικού κόλπου και μόλις 15 χιλιόμετρα από τα γραφικά Χανιά, το ξενοδοχείο είναι, λες, αφιερωμένο στην αέναη σύνδεση του μέσα με το έξω, στην ενότητα του χθες με το σήμερα.

Όλοι οι χώροι του αποπνέουν ηρεμία, φρεσκάδα και εκλεπτυσμένη απλότητα, θυμίζοντας ότι το ζεν είναι ελληνικής καταγωγής. Τα λινά υφάσματα και οι απαλές υφές αποκαλύπτουν την easy living πρόθεση του ξενοδοχείου. Η χρωματική παλέτα δεν παρεκκλίνει στιγμή από τους γήινους τόνους και μαζί με την ολόγυρά σου μεσογειακή βλάστηση δημιουργούν μία ατμόσφαιρα που συνδιαλέγεται με τη μοναδικότητα του τοπίου και γίνεται ένα με αυτό -μέρος του και αναφορά του. «Ο στόχος μας ήταν ένας: η απόδραση από το συνηθισμένο. Η δημιουργία μιας πρότασης διαμονής που θα είναι πολύ κοντά στον επισκέπτη, αλλά ταυτόχρονα πολύ μακριά από τη θορυβώδη τουριστική εκδοχή της φιλοξενίας» αναφέρει χαρακτηριστικά η ομάδα που βάζει την αρχιτεκτονική υπογραφή της στο Asterion Suites & Spa.

ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ

Οι 67 σουίτες του Asterion Suites & Spa -άλλες σε απευθείας επικοινωνία με την παραλία και άλλες με ιδιωτική πισίνα- που απλώνονται απλόχερα σε μία έκταση 7,5 στρεμμάτων είναι λες αφιερωμένες στη λατρεία της άνεσης. Με συμπαντικά ονόματα όπως Cosmos, Planet, Universe και μια γενναιοδωρία στα τετραγωνικά τους που κορυφώνεται στην 52 τετραγωνικών Kingdom, κινούνται και αυτές σε αισθητικούς ρυθμούς καλοκαιρινής ραστώνης. Πλημμυρισμένες από φυσικό φως και θαλασσινή αύρα, χωρίς διακοσμητικούς περιττούς θορύβους, επιβεβαιώνουν ότι το κέντρο του σύμπαντός τους είναι ο ίδιος ο επισκέπτης, η επιστροφή στην ουσιαστική απλότητα των πραγμάτων και όχι ο εντυπωσιασμός. Ζεν από άποψη, με υψηλής ποιότητας κλινοσκεπάσματα και στρώματα, δημιουργούν ένα αυτόνομο cocoon όπου κυριαρχεί η διάθεση χαλάρωσης και ανεμελιάς. Τα πολυτελή toiletries και οι ευχάριστες εκπλήξεις, όπως ένα music station Marshall, είναι μερικές μόνο από τις προσθήκες του ξενοδοχείου στο μενού των σύγχρονων απολαύσεων.

Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ

......

Η διάσημη κρητική κουζίνα σερβίρεται στο a la carte εστιατόριο «35°». Εδώ, η ολόφρεσκη πρώτη ύλη καθώς και τα προσεκτικά επιλεγμένα προϊόντα από τους ντόπιους παραγωγούς, αναλαμβάνουν να δώσουν μια νέα ερμηνεία στις παραδοσιακές συνταγές του νησιού. Κι όλα αυτά με τη σκηνοθεσία ενός εντυπωσιακού performance, από το οποίο δεν λείπουν και διαδραστικά highlights, όπως η προετοιμασία των φαγητών μπροστά στους επισκέπτες του.

Eίπαμε, στο Asterion Suites & Spa τα πράγματα είναι απλά… Οι γεύσεις, τα αρώματα, η αισθητική… Και γι’ αυτό πολύτιμα.
Όπως ακριβώς οι διακοπές μας.

www.asterionsuitesandspa.com
[email protected]
Facebook, Instagram