Ανακοινώθηκαν τα Ray-Ban Stories, τα νέα smart γυαλιά του Facebook (vid)

Παύλος Παπαπαύλου
Ανακοινώθηκαν τα Ray-Ban Stories, τα νέα smart γυαλιά του Facebook (vid)
Έρχονται να μας προσφέρουν ευκολίες στα της δημιουργίας περιεχομένου.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που το Facebook ανακοίνωσε την πρόθεσή του να συνεργαστεί με τη Ray-Ban για την κατασκευή ενός νέου σετ «έξυπνων» γυαλιών και πριν από λίγο έγινε η επίσημη αποκάλυψη.

Ο Mark Zuckerberg παρουσίασε τα Ray-Ban Stories, τα οποία και θα ξεκινήσουν να πωλούνται αύριο, Πέμπτη, σε όλες τις μεγάλες αγορές του πλανήτη, όπως η Μ. Βρετανία, η Ιταλία, η Αυστραλία και οι ΗΠΑ. Τα νέα αυτά γυαλιά μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες και videos διάρκειας έως 30 δευτερολέπτων με το πάτημα ενός πλήκτρο που βρίσκεται στο επάνω τμήμα τους.

Η εγγραφή γίνεται με τη βοήθεια δύο καμερών 5MP που είναι τοποθετημένες ψηλά στο σκελετό τους, ενώ θα υπάρχει και υποστήριξη φωνητικού βοηθού. Οι λήψεις θα περνούν σε ένα κινητό ή tablet που θα είναι συνδεδεμένο μαζί τους και από εκεί ο χρήστης θα μπορεί να ανεβάσει το σχετικό υλικό στα social media.

Για να γνωρίζουν μάλιστα οι τριγύρω ότι κάποιος πραγματοποιεί κάποια λήψη, τα Ray-Ban Stories έχουν και ένα ειδικό λευκό LED που θα αναβοσβήνει. Η μπαταρία τους θα φορτίζει (μέσω καλωδίου USB που παρέχεται στη συσκευασία αγοράς) σε μία ώρα και θα μπορεί να λειτουργήσει για 6 ώρες λήψεων.

Η τιμή τους ξεκινάει από τα 299 δολάρια και αξίζει να σημειωθεί πως δεν υποστηρίζουν κάποια άλλη τεχνολογία, όπως το AR. Η κίνηση αυτή του Facebook μόνο τυχαία δεν είναι, αφού οι αναλυτές εκτιμούν ότι η αγορά των smart glasses μπορεί να φτάσει τα 22 εκ. πωλήσεις μέχρι και το 2030.