Έρχεται η δεύτερη φάση της κακοκαιρίας, νέα επιδείνωση από την Τετάρτη (χάρτης & vid)

Newsroom
Έρχεται η δεύτερη φάση της κακοκαιρίας, νέα επιδείνωση από την Τετάρτη (χάρτης & vid)
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα εξασθενούν από σήμερα (6/9) το απόγευμα, ωστόσο από την Τετάρτη (8/9) αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας.

Το πρώτο κύμα κακοκαιρίας του φθινοπώρου είναι σε εξέλιξη, όμως από σήμερα (6/9) το απόγευμα αναμένεται να εξασθενήσουν τα φαινόμενα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη, η πρώτη φάση της κακοκαιρίας πέρασε ανώδυνα αλλά η δεύτερη είναι προ των πυλών και αναμένεται να επηρεάσει, μεταξύ άλλων και τη Βόρεια Εύβοια, η οποία δοκιμάστηκε από τις φωτιές τον Αύγουστο.

Συγκεκριμένα, σήμερα, Δευτέρα, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο νότιο Αιγαίο και κυρίως στις ακτές της δυτικής Πελοποννήσου, τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά αλλά και στα ανατολικά ηπειρωτικά με ήπιες βροχοπτώσεις.

Χάρτης καιρού της ΕΜΥ

Νέα επιδείνωση

Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα υπάρξει νέα επιδείνωση του καιρού και τότε είναι που χρειάζεται προσοχή στην Χαλκιδική, στις Σποράδες και στην Εύβοια καθώς τοπικά οι βροχές θα είναι ισχυρές.

Ωστόσο, και η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει αισθητά, καθώς ενισχύονται οι βοριάδες που ειδικά στο βόρειο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ.

Η ανάρτησή του

«Με το πρώτο κύμα κακοκαιρίας για το φετινό Φθινόπωρο να βρίσκεται σε εξασθένιση ως προς τις βροχές και τις καταιγίδες, ξεκινά η νέα εβδομάδα. Προσοχή στους θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο», αναφέρει.