Σενάριο για ηλικιακά κριτήρια στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, ποιους αφορά

Σενάριο για ηλικιακά κριτήρια στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, ποιους αφορά
Η κυβέρνηση κάνει «αγώνα δρόμου» για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί και δεν αποκλείεται οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί να επεκταθούν και σε άλλους κλάδους.

Εναλλακτικά σενάρια, για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, εξετάζει η κυβέρνηση καθώς στόχος είναι το ένα εκατομμύριο εμβολιασμοί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Τα σενάρια για ηλικιακά κριτήρια

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής, μεταξύ αυτών που εξετάζει η κυβέρνηση είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για συγκεκριμένες ομάδες, όπως σε εργαζόμενους πρώτης γραμμής στο δημόσιο, ένστολους, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στην εστίαση, αλλά με ηλικιακά κριτήρια, καθώς άτομα ηλικίας άνω των 50- 55 ετών, που είναι επαγγελματικά ενεργά, είναι πιθανότερο να νοσηλευτούν αν νοσήσουν με κορωνοϊό.

Παράλληλα, έχει ήδη εκπονηθεί σχέδιο ώστε το ΕΣΥ να αντιμετωπίσει τα κενά όσων αρνούνται να εμβολιαστούν και τεθούν σε αναστολή.

Αφορά κυρίως νοσηλευτές, καθώς με τους γιατρούς δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα.

Συμφώνα με το σχέδιο, οι νοσηλευτές που αρνούνται να εμβολιαστούν θα αντικατασταθούν με διαδικασίες fast track μέσω προσλήψεων τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, προκειμένου να προσελκύσει ενδιαφερόμενους το υπουργείο υγείας προσφέρει μπόνους μοριοδότησης ενόψει μελλοντικών διαγωνισμών.

Επίσης θα υπάρξει αναδιάταξη δυνάμεων μέσα στα ίδια τα νοσοκομεία.

Για την αντικατάσταση διοικητικών υπαλλήλων θα κληθούν στελέχη από την αγορά και για την κάλυψη σε τομείς όπως καθαριότητα και σίτιση θα γίνει στροφή σε ιδιωτικές εταιρείες.