Κέιτ Μπλάνσετ για τις φωτιές στην Ελλάδα: «Να φύγουμε και να αφήσουμε τα σπίτια μας;»

 Κέιτ Μπλάνσετ για τις φωτιές στην Ελλάδα: «Να φύγουμε και να αφήσουμε τα σπίτια μας;»
Οι φωτιές στην Ελλάδα δεν έχουν αφήσει ανεπηρέαστους τους σταρ του Χόλιγουντ που αγαπάνε την χώρα - Το μήνυμα της Κέιτ Μπλάνσετ για τις καταστροφές.

Τραγικές στιγμές ζει η χώρα τις τελευταίες ημέρες με τις φωτιές στην Αθήνα, την Εύβοια, την Ηλεία και τη Λακωνία. Τόσο τα διεθνή ΜΜΕ όσο και διάσημες προσωπικότητες δεν μπορούσαν να μην σχολιάσουν την καταστροφική επέλαση της πύρινης λαίλαπας.

Η Κέιτ Μπλάνσετ είναι μία ηθοποιός που αγαπά την Ελλάδα και το δείχνει και από τις τελευταίες αναρτήσεις της στο fan page της στο Instagram.

Η σταρ του Χόλιγουντ σχολίασε στο Instagram το τι συμβαίνει στη χώρα μας και τα λόγια της ραγίζουν καρδιές. Συγκεκριμένα έκανε repost ένα βίντεο που κυκλοφορεί από τη λίμνη Ευβοίας που καιγόταν τις προηγούμενες ημέρες και έγραψε: «Καταστροφή σε εξέλιξη».

Τρομερές πυρκαγιές καταστρέφουν την Ελλάδα καθώς και άλλα μέρη του κόσμου, όπως η Τουρκία. Αυτές οι εικόνες είναι γυρισμένες στο νησί της Εύβοιας, κοντά στην πόλη Λίμνη. Οι τουρίστες και οι κάτοικοι πρέπει να εκκενωθούν δίπλα στη θάλασσα και πολλά σπίτια βυθίζονται στον καπνό.

Η αύξηση των ακραίων φαινομένων (καταιγίδες, πλημμύρες, κατολισθήσεις ή δασικές πυρκαγιές) είναι συνέπεια της κλιματικής αλλαγής. Αυτό γίνεται όλο και πιο συγκεκριμένο σε όλες τις περιοχές του κόσμου. Εάν οι ηγέτες σε όλο τον κόσμο δεν αναλάβουν δράση και αλλάξουν τον τρόπο που καταναλώνουμε, η κατάσταση θα συνεχίσει να επιδεινώνεται. Ο τοίχος πλησιάζει και δεν έχουμε ενεργοποιήσει ακόμη το φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης... Δεν είναι αργά!».

Παράλληλα, δημοσίευσε ένα ακόμη βίντεο που δείχνει στιγμιότυπα από την καταστροφική φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία. Η λεζάντα που το συνοδεύει είναι η ακόλουθη: «Να φύγουμε και να πάμε πού; Και να αφήσουμε τα σπίτια μας να καούν; Αν φεύγαμε, αυτό το μέρος θα είχε καεί". Οι Έλληνες χωρικοί, μερικοί άνω των 70 ετών, αρνούνται τις εντολές εκκένωσης και μένουν για να καταπολεμήσουν τις πυρκαγιές που απειλούσαν την αρχαία Ολυμπία».

Πηγή: Reader.gr