Μεγάλη φωτιά στην Αχαΐα: Κάηκαν σπίτια και εκκενώθηκαν χωριά, διακοπή κυκλοφορίας στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου (vids)

Μεγάλη φωτιά στην Αχαΐα: Κάηκαν σπίτια και εκκενώθηκαν χωριά, διακοπή κυκλοφορίας στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου (vids)
Απομακρύνθηκαν με ασφάλεια περίπου 110 παιδιά από κατασκήνωση. Συνεχείς επιχειρήσεις της Αστυνομίας για την ασφαλή απομάκρυνση οδηγών. Σε ετοιμότητα το Λιμενικό.

Διακόπηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων στην γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου και συγκεκριμένα στο ρεύμα προς Πάτρα, λόγω της φωτιάς στην περιοχή της Ζήριας και των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, τόσο στην νέα, όσο και στην παλαιά εθνική οδό, Πατρών - Κορίνθου.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα πρέπει να χρησιμοποιούν την εθνική οδό Ναυπάκτου - Ιτέας.

Απομακρύνθηκαν με ασφάλεια περίπου 110 παιδιά από κατασκήνωση

Με ασφάλεια απομακρύνθηκαν, για προληπτικούς λόγους, περίπου 110 παιδιά που φιλοξενούνταν σε κατασκήνωση στην παραλιακή περιοχή της Παναγοπούλας, λόγω της φωτιάς στην Ζήρια. Παράλληλα, η Αστυνομία πραγματοποιεί συνεχείς επιχειρήσεις για την ασφαλή απομάκρυνση οδηγών αυτοκινήτων, που έχουν ακινητοποιηθεί στις παραλιακές περιοχές του Λαμπίρι και των Καμαρών.

Σε ετοιμότητα το Λιμενικό

Στο μεταξύ, σε ετοιμότητα βρίσκονται σκάφη του Λιμενικού, τα οποία περιπολούν στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λαμπίρι και Καμαρών, ώστε, αν χρειαστεί, να συνδράμουν στην απομάκρυνση πολιτών, ενώ για τον ίδιο λόγο είναι σε ετοιμότητα και ιδιωτικά σκάφη.

Εκκενώνεται η παραλιακή κοινότητα του Λόγγου και ένα ξενοδοχείο

Εντολή δόθηκε περίπου στις 17:30 από την Πυροσβεστική υπηρεσία, για την ασφαλή απομάκρυνση των κατοίκων της παραλιακής κοινότητας του Λόγγου της Αιγιάλειας, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε στην Ζήρια και έχει επεκταθεί προς τις παραλιακές περιοχές.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια εντολή, πρόκειται να απομακρυνθούν και οι ένοικοι ξενοδοχείου της περιοχής του Λόγγου.

Κάηκαν σπίτια

Σύμφωνα με το dete.gr, το λιμενικό σώμα σαρώνει τις ακτές αναζητώντας κόσμο, ενώ παράλληλα οι κάτοικοι προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 5 καμένα σπίτια, αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ.

Φαρμάκης: «Συντονισμένη μάχη για να περιοριστούν τα μέτωπα»

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι προσπάθειές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με Εναέρια και επίγεια μέσα για τον περιορισμό των μετώπων. Σύμφωνα με τον κ. Φαρμάκη υπάρχει συνεργασία με την Ολυμπία Οδό και την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας για την ρύθμιση της κυκλοφορίας ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας για να εκτιμά της κατάσταση και να δίνει οδηγίες.

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: patrastimes.gr