Παρουσίαση Motorola Defy: Αντέχει και στις πιο δύσκολες συνθήκες

Παύλος Παπαπαύλου
Παρουσίαση Motorola Defy: Αντέχει και στις πιο δύσκολες συνθήκες
Το νεότερο μοντέλο της Motorola θα τα βγάλει πέρα σε κάθε περίπτωση.

Πέραν των σύγχρονων συσκευών στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας, που προσφέρουν τις υψηλότερες επιδόσεις και τα πιο σύγχρονα χαρακτηριστικά, υπάρχει και μια κατηγορία που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για άλλη κατηγορία χρηστών. Τα rugged smartphones είναι ουσιαστικά μια κατηγορία που διαφέρει από όλες τις άλλες, αφού απευθύνεται σε όσους θέλουν μια συσκευή που αντέχει στα δύσκολα και δεν σπάει, μπορεί να μπει στο νερό, μπορεί να πέσει στη σκόνη, μπορεί να πέσει από ύψος και γενικότερα να μην τους…μείνει στα χέρια.

Η Motorola έδωσε στην κυκλοφορία το Motorola Defy, ένα νέο τηλέφωνο που ξεκινάει με δεδομένο ότι δύσκολα θα χρειαστεί επισκευή. Απευθύνεται σε όσους είναι δραστήριοι, αθλούνται συχνά, κάνουν επικίνδυνα σπορ, αλλά και σε πολυάσχολους γονείς, χρήστες που συχνά πυκνά έρχονται αντιμέτωποι με ζημιές που προκαλούνται από πτώσεις, αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους.

Το νέο μοντέλο αποδεικνύει πως αντέχει σε πτώση από σχεδόν 2 μέτρα σε οποιοδήποτε υλικό, είναι αδιάβροχο και προστατεύεται από τη σκόνη κατά IP68, αντέχει από τους -30 έως τους 75 βαθμούς θερμοκρασίας, έχει οθόνη που αντέχει στις γρατζουνιές (Corning Gorilla Glass Victus), μπορεί να πλυθεί με σαπούνι και αλκοολούχα διαλύματα, αλλά μπορεί να λειτουργήσει απρόσκοπτα σε συνθήκες υγρασίας έως και 95%.

Το κουτί αγοράς περιλαμβάνει τόσο το ίδιο το κινητό με το φορτιστή και το σχετικό καλώδιό του, όσο και ένα λουράκι μεταφοράς. Πέραν του σκληροτράχηλου χαρακτήρα του, είναι εξοπλισμένο και με ένα τριπλό σύστημα φακών για τις καλύτερες δυνατές λήψεις. Ο βασικός αισθητήρας είναι 48MP, ενώ στο πίσω σετ που βρίσκεται στο επάνω μέρος της πλάτης υπάρχει ακόμη ένας 2MP macro αισθητήρας και ένας 2MP αισθητήρας βάθους.

Μια απλή φόρτιση μπορεί να προσφέρει έως και 2 μέρες λειτουργίας ή 83 ώρες αναπαραγωγής μουσικής ή 16 ώρες video streaming ή 13 ώρες web browsing. Με τη χρήση του My UX, ο κάτοχός του μπορεί να ορίσει τις λειτουργίες που θέλει να έχει άμεσα προσβάσιμες, ενώ η Motorola δεσμεύεται για υποστήριξη με όλες τις διαθέσιμες λειτουργίες για έως και 3 χρόνια, αλλά και αναβάθμιση σε Android 11.