Οι φλόγες στην Σταμάτα πέρασαν τις μάντρες: Καίγονται σπίτια και αυτοκίνητα (pics & vid)

Διάσπαρτες εστίες φωτιές ξεπηδούν από το πουθενά στην Σταμάτα, καίγοντας σπίτια και αυτοκίνητα.

Πολύ άσχημη είναι η κατάσταση με την φωτιά στην Σταμάτα, καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να την περιορίσουν πριν φτάσουν σε κατοικημένες περιοχές.

Έτσι, η πυρκαγιά ξεκίνησε το καταστροφικό της έργο, καίγοντας σπίτια και αυτοκίνητα, καθώς οι κάτοικοι των περιοχών και ειδικά του οικισμού Γαλήνη πήραν εντολή να αποχωρήσουν.

Το κύριο μέτωπο είναι ανάμεσα σε Διόνυσο και Ροδόπολη, και φτάνει μέχρι τη λεωφόρο Διονύσου.

Το ξεκίνημα της φωτιάς

Η φωτιά στη Σταμάτα εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι σε δασική έκταση κοντά στο νεκροταφείο της Ροδόπολης και αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική.

Λόγω των ισχυρών ανέμων που φτάνουν τα 5 μποφόρ, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που είναι στο σημείο, δυσκολεύονται αρκετά.

Ενεργοποίηση του 112

Ενεργοποιήθηκε το 112 λόγω της δασικής πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής και εστάλησαν 2 μηνύματα.

Το πρώτο μήνυμα μέσω του 112 που έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλώντας τους πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Το πρώτο μήνυμα ανέφερε τα εξής: «Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

Λίγο αργότερα ακολούθησε δεύτερο στην ευρύτερη περιοχή, το οποίο ζητούσε από τους κατοίκους των περιοχών Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς, Διονύσου Αττικής να κλείσουν όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό των σπιτιών.