Πλημμύρισε μέχρι και το μετρό στην Κίνα από τη μεγαλύτερη βροχή των τελευταίων 1.000 ετών: 18 νεκροί (pics & vids)

Πλημμύρισε μέχρι και το μετρό στην Κίνα από τη μεγαλύτερη βροχή των τελευταίων 1.000 ετών: 18 νεκροί (pics & vids)
Η κεντρική Κίνα πλήττεται από τις μεγαλύτερες βροχοπτώσεις των τελευταίων 1.000 ετών. Επιβάτες εγκλωβίστηκαν στο μετρό που για μισή ώρα η στάθμη του νερού ανέβαινε συνεχώς.

Μαύρες μνήμες από τις πρόσφατες φονικές πλημμύρες στη Γερμανία «ξύπνησαν» στη Κίνα, από τις βροχές που «έπνιξαν» πολλές περιοχές, πλημμυρίζοντας ακόμα και το μετρό. Τραγική συνέπεια αυτών ήταν οι απώλεια 18 ζωών.

Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχθηκε η κεντρική Κίνα και μάλιστα στην πόλη Ζενγκζού, στην επαρχία Χενάν πλημμύρισε μέχρι και το μετρό, με αποτέλεσμα αρκετοί να παγιδευτούν μέσα στα βαγόνια. Οι 12 νεκροί προέρχονται από αυτή την πόλη, ενώ πολλοί είναι και οι αγνοούμενοι.

Επιβάτες του μετρό ανέφεραν ότι επί μισή ώρα το νερό ανέβαινε όλο και ψηλότερα σε στάθμη, ενώ η ηλεκτροδότηση σταμάτησε. Μισή ώρα αργότερα, ήταν δύσκολο ακόμη και να αναπνεύσουν. Διασώστες έφτασαν στο σημείο και έσπασαν τα τζάμια για να τους απεγκλωβίσουν. Επίσης, διασώστες άνοιξαν τρύπα στην κορυφή του βαγονιού και έβγαζαν έναν-έναν τους επιβάτες.

Στην πόλη Γκονγκί τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πέντε τραυματίστηκαν, ενώ περίπου 200.000 εγκατέλειψαν τις οικίες τους, με τους ειδικούς να μιλούν για τις πιο μεγάλες βροχοπτώσεις στην περιοχή εδώ και 1.000 χρόνια.

Εξαιρετικά σοβαρές χαρακτήρισε τις πλημμύρες ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, προσθέτοντας ότι ορισμένα φράγματα έσπασαν, προκαλώντας σοβαρούς τραυματισμούς, απώλεια ζωών και υλικές ζημιές.