Πρόστιμο στη γυναικεία ομάδα μπιτς χάντμπολ της Νορβηγίας γιατί δεν φορούσαν μπικίνι

«Ακατάλληλη ενδυμασία» είναι ο λόγος που τιμωρήθηκαν με πρόστιμο οι Νορβηγίδες έχοντας παραβεί τους… κανονισμούς της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας μπιτς χάντμπολ.

Για το αντίθετο είχαμε ακούσει, θα μπορούσε να ήταν υπερβολικά σέξι ντύσιμο, αλλά αυτό πάλι... ξεπερνάει κάθε όριο λογικής. Σε τι αναφερόμαστε; Στην απόφαση να τιμωρηθεί με πρόστιμο η γυναικεία ομάδα μπιτς χάντμπολ της Νορβηγίας, γιατί οι παίκτριες της δεν φορούσαν μπικίνι, αλλά ποδηλατικά κολάν.

Οι Νορβηγίδες έπαιξαν στον αγώνα του χάλκινου μεταλλίου κόντρα στην Ισπανία, στη Βάρνα της Βουλγαρίας, για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπιτς χάντμπολ, αλλά η εμφάνισή τους, με τα σορτσάκια-κολάν αντί των μπικίνι, έφερε πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ συνολικά για… «ακατάλληλη ενδυμασία».

Οι κανόνες ορίζουν ότι οι γυναίκες πρέπει να φορούν... μπικίνι όταν αγωνίζονται.

«Η πειθαρχική επιτροπή στο Beach Handball EURO 2021 ασχολήθηκε με μια περίπτωση ακατάλληλης ένδυσης. Στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο εναντίον της Ισπανίας, η ομάδα της Νορβηγίας έπαιξε με σορτς που δεν είναι σύμφωνα με τους κανονισμούς του IHF Beach Handball», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Η Νορβηγική Ομοσπονδία Χάντμπολ (NHF) ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι θα πληρώσει το πρόστιμο για τις παίκτριες της, αλλά τόνισε παράλληλα ότι θα «αγωνιστεί» για να «αλλάξει τους κανόνες».

«Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτά τα κορίτσια που είναι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα χάντμπολ. Υψώνουν τη φωνή τους και μας λένε «αρκετά». Στεκόμαστε δίπλα σας και σας υποστηρίζουμε. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να αλλάξουμε τους διεθνείς κανονισμούς για την ενδυμασία, έτσι ώστε οι παίκτριες να μπορούν να παίζουν με ρούχα που είναι άνετα γι αυτές».

Από την πλευρά της ομάδας της Νορβηγίας αναφέρθηκε πως αυτή η απόφαση ήταν αυθόρμητη για τις αθλήτριες επειδή αισθάνθηκαν ότι «απειλούνται από τέτοιους κανονισμούς».