Διαψεύδει η ΕΑ πως θα μπορείτε να περάσετε το FIFA 22 που θα αγοράσετε για το PC μόνο σε έναν υπολογιστή

Διαψεύδει η ΕΑ πως θα μπορείτε να περάσετε το FIFA 22 που θα αγοράσετε για το PC μόνο σε έναν υπολογιστή
Μεγάλο μπέρδεμα με τις αποφάσεις της EA για το FIFA 22 σε PC.

Ενημέρωση: Η αναφορά που υπήρχε στο Steam έχει απομακρυνθεί και η ΕΑ δήλωσε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει: "Μπορούμε να διαβεβαιώσουμε πως δεν θα υπάρχει όριο σε ένα μηχάνημα για το FIFA 22 στο PC μέσω του Steam. Η αναφορά αυτή ήταν λανθασμένη και αφαιρέθηκε. Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση και ευχαριστούμε την κοινότητα που εντόπισε αυτό το λάθος."

Αρχικό ρεπορτάζ: Η EA έχει δείξει ιδιαίτερα εχθρική συμπεριφορά κατά των καταναλωτών τον τελευταίο καιρό και έτσι μετά την ανακοίνωση πως η έκδοση του PC για το FIFA 22 δεν θα φέρει τα χαρακτηριστικά των νέων κονσολών, αλλά και πως πλέον δεν θα προσφέρεται η δωρεάν αναβάθμιση για τους κατόχους PS4 και Xbox One, ο γνωστός publisher κάνει ακόμη ένα φάουλ.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει η επίσημη λίστα με τα χαρακτηριστικά του τίτλου στο Steam, οι παίκτες που θα αγοράσουν το game για τον υπολογιστή τους δεν θα μπορούν να το περάσουν σε ένα δεύτερο σύστημα. Ο ειδικός μηχανισμός προστασίας που θα φέρει ο τίτλος θα τον «κλειδώνει» σε ένα μηχάνημα, κάτι που σημαίνει πως αν πχ. έχετε ένα gaming laptop και θέλετε να παίξετε στις διακοπές σας, ενώ έχετε ήδη κάνει εγκατάσταση στο gaming PC του σπιτιού, κάτι τέτοιο δεν θα μπορεί να συμβεί (άρα θα πρέπει να αγοράσετε ξανά το FIFA 22).

Το θέμα που δημιουργείται εδώ βέβαια είναι πως ακόμη και στον βασικό υπολογιστή σας, αν χρειαστεί να αλλάξετε motherboard, το παιχνίδι θα σας…κλειδώσει απ’ έξω και θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την EA για να δείτε πως μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την απόφαση της εταιρείας να μην προσφέρει φέτος το Dual Entitlement, δηλαδή τη δυνατότητα χρήσης του FIFA 22 σε δύο διαφορετικές γενιές κονσολών (PS4/PS5 και Xbox One/Xbox Series X+S). Όσοι αγοράσουν την έκδοση του PS4 ή του Xbox One θα πρέπει να πληρώσουν άλλα 30 ευρώ για να αναβαθμίσουν την εμπειρία τους σε αυτήν των PS5 και Xbox Series X.

Οι αντιδράσεις στην κοινότητα είναι ήδη αρκετές και μένει να δούμε πως θα τις αντιμετωπίσει η EA μέχρι το λανσάρισμα του παιχνιδιού της.