Διακόπηκε η δίκη του Έλον Μασκ γιατί δικηγόρος έκανε εμετό στην αίθουσα δικαστηρίου

Η μαρτυρία του Έλον Μασκ στη δίκη για την εξαγορά της SolarCity από την Tesla διακόπηκε για δύο ώρες, καθώς ένας από τους δικηγόρους έκανε εμετό μέσα στην αίθουσα δικαστηρίου.

Είναι από τα απρόοπτα της ζωής και που συμβαίνουν ακόμα και στις πιο ακατάλληλες στιγμές. Κάτι τέτοιο έλαβε χώρα στη δίκη του Έλον Μασκ, του ισχυρού άντρα της Tesla και ενός από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο. Η δίκη, στην οποία κινδυνεύει να χάσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια, διακόπηκε για δύο ώρες όπως επίσης και η δική του μαρτυρία, καθώς ένας από τους παριστάμενους δικηγόρους έκανε εμετό μέσα στην αίθουσα δικαστηρίου.

Έπρεπε να καθαριστεί ο χώρος, φυσικά ο δικηγόρος να αισθανθεί καλύτερα, μέχρι να ξεκινήσει και πάλι η διαδικασία, στην οποία ο Έλον Μασκ κατέθεσε την μαρτυρία του για την εξαγορά της SolarCity από την Tesla έναντι των 2.6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι μέτοχοι της Tesla είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον του Έλον Μασκ και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Tesla, ισχυριζόμενοι ότι η συμφωνία του 2016 δεν ήταν συμφέρουσα ενώ επισημαίνουν πως αυτή οδήγησε σε αθέτιμο πλουτισμό της οικογένειας του Μασκ, που ήταν μεταξύ των μεγαλύτερων μετόχων.

Προσθέτουν δε, πως ο ίδιος και μέλη του Δ.Σ. της Tesla δεν αποκάλυψαν τις λεπτομέρειες της συμφωνίας και παραβίασαν τους κανόνες εμπιστευτικότητας. Ο Μασκ τότε κατείχε μερίδιο 22% τόσο στη Tesla όσο και στη SolarCity, η οποία ιδρύθηκε από τα ξαδέλφια του.

Ο Έλον Μασκ από την πλευρά του έχει καταθέσει στο δικαστήριο ότι το Δ.Σ. της Tesla χειρίστηκε κυρίως τη συμφωνία με την SolarCity και δεν ήταν μέλος της επιτροπής του συμβουλίου που διαπραγματεύτηκε τους όρους, ωστόσο στοιχεία που κατατέθηκαν δείχνουν ότι ο Μασκ πρότεινε στο διοικητικό συμβούλιο να προσφέρει τιμή μετοχής 28,50 δολαρίων για τη SolarCity.