Ανοίγει η φόρμα για εμβόλιο 15-17 ετών με Pfizer, το 41% του πληθυσμού πλήρως εμβολιασμένο

Ανοίγει η φόρμα για εμβόλιο 15-17 ετών με Pfizer, το 41% του πληθυσμού πλήρως εμβολιασμένο
O Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε πως στις 15 Ιουλίου οι έφηβοι της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού με Pfizer.

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για εμβόλιο στους εφήβους που έχουν γεννηθεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2005, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα από τις 15 Ιουλίου θα μπορεί να κλείνει ραντεβού με το σκεύασμα της Pfizer.

Για τον εμβολιασμό θα μπορεί να κλείσουν οι ενδιαφερόμενοι κωδικό από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr με χρήση των κωδικών taxisnet.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι από αύριο Τρίτη (13/7) καταργείται η ποινή των έξι ημερών για τις αλλαγές στο ραντεβού για εμβολιασμό.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν προβλέπεται εμβολιασμός στα σχολεία για την ηλικιακή ομάδα των 15-17.

«Το 41% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό»

Από κει και πέρα, ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι το 50% στον γενικό πληθυσμό της χώρας έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση, ενώ πάνω από 4 εκατομμύρια πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους (και με τις δύο δόσεις), ποσοστό που φτάνει το 41% στον γενικό πληθυσμό της χώρας.