Μυστηριώδης αγοραστής ξόδεψε 12,3 εκατ. δολάρια για διαμάντι 101 καρατίων και πλήρωσε με κρυπτονομίσματα

Μυστηριώδης αγοραστής ξόδεψε 12,3 εκατ. δολάρια για διαμάντι 101 καρατίων και πλήρωσε με κρυπτονομίσματα
Ο αγοραστής προτίμησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

Ένα διαμάντι 101 καρατίων πιθανότατα είναι το πιο ακριβό κόσμημα που αγοράστηκε ποτέ με κρυπτονόμισμα, σύμφωνα με τον Sotheby's, τον οίκο δημοπρασιών που ανέλαβε την πώληση.

Ο πολύτιμος λίθος σε σχήμα αχλαδιού πωλήθηκε την Παρασκευή έναντι 12,3 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο οίκος δημοπρασίας ανακοίνωσε ότι αποδέχεται προσφορές σε bitcoin και ethereum, εκτός από τις παραδοσιακές μεθόδους πληρωμής.

Ο οίκος Sotheby's πάντως, δεν αποκάλυψε ποιο από τα δύο κρυπτονομίσματα χρησιμοποιήθηκε για την αγορά του διαμαντιού. Το διαμάντι, που ονομάστηκε «The Key 10138», αγοράστηκε από έναν «ανώνυμο συλλέκτη», σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Sotheby's δήλωσε ότι η πώληση έχει προσελκύσει νέους πελάτες πέραν από τους παραδοσιακούς συλλέκτες. Το συγκεκριμένο διαμάντι είναι από τα πιο σπάνια και το δεύτερο μεγαλύτερο σε σχήμα διαμάντι που κυκλοφόρησε ποτέ στην αγορά.

Κατατάσσεται ως ένα διαμάντι «D color», που είναι ο υψηλότερος βαθμός, ο οποίος απονέμεται σε λευκά διαμάντια και είναι άχρωμο με γυμνό μάτι. Πρόκειται για ένα από τα 10 διαμάντια, τα οποία εμφανίστηκαν ποτέ σε δημοπρασία, που ζυγίζουν πάνω από 100 καράτια.