Αποτελεσματικά τα τέσσερα εμβόλια κατά της μετάλλαξης Δέλτα σύμφωνα με τον ΕΜΑ

Αποτελεσματικά τα τέσσερα εμβόλια κατά της μετάλλαξης Δέλτα σύμφωνα με τον ΕΜΑ
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ξεκαθάρισε ότι τα τέσσερα εμβόλια κατά του κορονοϊού φαίνεται να είναι αποτελεσματικά στη μετάλλαξη Δέλτα.

Αποτελεσματικά έναντι όλων των μεταλλάξεων συμπεριλαμβανομένης και της Δέλτα, είναι τα τέσσερα εμβόλια κατά του κορονοϊού που έχουν λάβει άδεια χορήγησης στην ΕΕ., σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Όπως τονίζει ο ΕΜΑ, η προστασία έναντι της μετάλλαξης Δέλτα παρέχεται μετά και την ολοκλήρωση της δεύτερης δόσης. Ο οργανισμός ζητά την επιτάχυνση των εμβολιασμών και τη διατήρηση των μέτρων Δημόσιας Υγείας, ως απαραίτητα εργαλεία για την μάχη κατά της πανδημίας.

«Είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι οι ευάλωτοι και οι ηλικιωμένοι θα ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατόν τον εμβολιασμό τους για να προστατευτούν από περαιτέρω διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα».

Ο ΕΜΑ ζήτησε από τις φαρμακοβιομηχανίες να διερευνήσουν εάν τα εμβόλιά τους παρέχουν προστασία έναντι των νέων παραλλαγμένων στελεχών. Όλες οι έρευνες που εξέτασε ο Οργανισμός κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι και τα τέσσερα τρέχοντα εμβόλια (Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson) παρέχουν προστασία σε μεταλλάξεις.