Τα 10 πιο σημαντικά «Σαν Σήμερα»: Ο Αλέξης Τσίπρας ζητάει «όχι» για το δημοψήφισμα

Τα 10 πιο σημαντικά «Σαν Σήμερα»: Ο Αλέξης Τσίπρας ζητάει «όχι» για το δημοψήφισμα
Σαν σήμερα, την 1η Ιουλίου το 2015, ο τότε πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας ζητά από τον ελληνικό λαό να ψηφίσει «όχι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Να ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου καλεί τους πολίτες της Ελλάδας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι έτσι θα ενισχύσουν τη διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης, με στόχο μία καλύτερη συμφωνία.

Παράλληλα, τόνισε πως «δεν έχω κρυφό σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ».

Στα σημαντικά γεγονότα της 1ης Ιουλίου είχαμε:

1766: Ο νεαρός Γάλλος ευγενής Φρανσουά-Ζαν ντε λα Μπαρ βασανίζεται και αποκεφαλίζεται πριν το σώμα του καεί στην πυρά με ένα αντίγραφο του Φιλοσοφικού λεξικού του Βολταίρου καρφωμένο στο σώμα του, επειδή δε χαιρέτησε μία καθολική θρησκευτική πομπή στην Αμπεβίλ.

1770: Ο Κομήτης του Λέξελ περνάει πιο κοντά στη Γη από οποιονδήποτε άλλο κομήτη που έχει καταγραφεί στην ιστορία, πλησιάζοντας σε απόσταση 0,015 αστρονομικών μονάδων.

1828: Αρχίζει η λειτουργία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, με την επωνυμία «Λόχος Ευελπίδων», Διοικητή τον Ιταλό Λοχαγό Σαλτάλι και ανώτερο επόπτη τον Βαυαρό Συνταγματάρχη Έιδεκ. Το διάταγμα της ίδρυσής της θα υπογραφεί αργότερα, στις 21 Δεκεμβρίου 1828. «Άρχεσθαι μαθών άρχειν επιστήσει» το μότο της σχολής.

1903: Αρχίζει ο πρώτος ποδηλατικός Γύρος της Γαλλίας.

1923: Πέθανε ο Κωνσταντίνος Θεοτόκης, Κερκυραίος λογοτέχνης και μεταφραστής.

1932: Δύο μήνες μετά τη χρεοκοπία της Ελλάδας, διοργανώνεται συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως ενάντια στις αυξήσεις των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος και του νερού. Η Χωροφυλακή επιτίθεται στους συγκεντρωμένους και αρχίζουν συγκρούσεις που επεκτείνονται σε όλη τη γύρω περιοχή.

1942: Αρχίζει η πρώτη μάχη του Ελ Αλαμέιν κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

1961: Γεννήθηκε η Νταϊάνα, πριγκίπισσα της Ουαλίας.

1979: Η SONY λανσάρει στην Ιαπωνία το walkman.

2015: Να ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου καλεί τους πολίτες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι έτσι θα ενισχύσουν τη διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης, με στόχο μία καλύτερη συμφωνία. «Δεν έχω κρυφό σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ», τονίζει.