Γέμισε η Μόσχα με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στη μαύρη αγορά

Γέμισε η Μόσχα με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στη μαύρη αγορά
Λίγο μετά την ανακοίνωση του δημάρχου της Μόσχας ότι ο εμβολιασμός θα είναι υποχρεωτικός για τους δημοτικούς υπαλλήλους, η μαύρη αγορά της πόλης γέμισε με πλαστά πιστοποιητικά κατά του κορονοϊού.

Mε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού έχει γεμίσει η μαύρη αγορά της Μόσχας στη Ρωσία, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του δημάρχου της πόλης ότι ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού θα είναι υποχρεωτικός για όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις λίγες ώρες μετά τη δήλωση του δημάρχου ο καθένας μπορούσε να βρει ένα πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Να σημειωθεί ότι μέχρι και σήμερα δεν είναι λίγοι οι Ρώσοι πολίτες που διστάζουν να εμβολιαστούν και για αυτό καταφεύγουν στο να αγοράσουν ένα πλαστό πιστοποιητικό. Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ ένα πλαστό πιστοποιητικό αξίζει 25 δολάρια περίπου και μπορεί να το βρει κάποιος ακόμα και μέσα από τα social media.

Στη Ρωσία λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δ του κορονοϊού, οι αρχές έχουν λάβει αυστηρά μέτρα όπως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός συγκεκριμένων κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων. Επίσης, έχουν ληφθεί μέτρα που έχουν να κάνουν και την είσοδο σε μπαρ και καφέ. Την ίδια στιγμή τα ημερήσια κρούσματα στην πόλη συνεχίζουν να αυξάνονται και να κυμαίνονται περίπου στα 8.500 την ημέρα.

Με αρνητικό τεστ πλέον οι τουρίστες από τη Ρωσία στην Ελλάδα

Μετά και από τη μεγάλη εξάπλωση της μετάλλαξης Δ η Ελλάδα ανακοίνωσε την Κυριακή 27 Ιουνίου άλλαξε και την πολιτική της σε ό,τι έχει να κάνει με τους Ρώσους τουρίστες καθώς αποφασίστηκε η τροποποίηση της πολιτικής αφίξεων από τη Ρωσία.

Από τις 30 Ιουνίου 2021 και εξής όλοι οι ταξιδιώτες οι οποίοι φτάνουν στην Ελλάδα προερχόμενοι από τη Ρωσία θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση αρνητικού τεστ PCR ή rapid test. Το μέτρο αυτό είναι υποχρεωτικό και ισχύει για όλους τους τουρίστες από τη Ρωσία, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι. Επιπλέον, όλοι οι ταξιδιώτες από τη Ρωσία θα υποβάλλονται σε τεστ κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Πηγή: Reader.gr