Ο Καρλ Νάσιμπ έγινε ο πρώτος εν ενεργεία παίκτης του NFL που δήλωσε πως είναι γκέι (pics & vid)

Ο Καρλ Νάσιμπ έγινε ο πρώτος εν ενεργεία παίκτης του NFL που δήλωσε πως είναι γκέι (pics & vid)
Ο κόσμος του αμερικανικού ράγκμπι έδειξε έμπρακτα την στήριξή του, με πρώτους την ομάδα του και τον προπονητή του.

Ο Καρλ Νάσιμπ είναι ο πρώτος εν ενεργεία παίκτης του Αμερικανικού Ράγκμπι (NFL)που δήλωσε δημόσια πως είναι ομοφυλόφιλος, μία δήλωση για την οποία έχει την αμέριστη συμπαράσταση των δικών του ανθρώπων, συμπαικτών και αντιπάλων.

Δεν ήταν μυστικό πως στο NFL υπήρχαν και υπάρχουν παίκτες γκέι, αλλά φοβούνται να το πουν ανοικτά, οπότε ο Καρλ Νάσιμπ με αυτή την κίνησή του έσπασε ένα ταμπού.

«Θέλω να ζητήσω την προσοχή σας για μια στιγμή για να σας πω ότι είμαι γκέι», είπε ο Νάσιμπ, σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό του στο Instagram. «Απλώς πιστεύω ότι η εκπροσώπηση και η διακριτή στάση είναι τόσο σημαντικά πράγματα. Ελπίζω πραγματικά ότι κάποια μέρα βίντεο όπως αυτό και ολόκληρη η διαδικασία της δημόσιας δήλωσης δεν θα είναι απαραίτητα, αλλά μέχρι τότε θα κάνω ό, τι καλύτερο μπορώ και από μέρους μου για να καλλιεργήσω μια κουλτούρα που δέχεται και που είναι συμπονετική»!

παράλληλα τόνισε ότι θα δωρίσει 100.000 δολάρια στο "The Trevor Project", μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που επικεντρώνεται στις προσπάθειες πρόληψης αυτοκτονιών μεταξύ λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων, τρανσέξουαλ...

Η ομάδα του, οι Las Vegas Raiders και ο προπονητής τους Jon Gruden έδειξαν εξ αρχής την στήριξή τους γι αυτή του την κίνηση: «Έμαθα πριν από πολύ καιρό ότι αυτό που κάνει έναν άντρα διαφορετικό είναι αυτό που τον κάνει υπέροχο», δήλωσε ο Gruden στο ESPN, ενώ ο επίσημος λογαριασμός της ομάδας δημοσίευσε ένα «screenshot» της δήλωσης του Νάσιμπ μαζί με το μήνυμα: «Υπερήφανοι για εσένα Καρλ».

Η διοργανώτρια αρχή του NFL ανέφερε στο twitter: «Η οικογένεια του NFL είναι περήφανη για τον Carl που μοιράστηκε με θάρρος την δική του αλήθεια σήμερα. Η εκπροσώπηση έχει σημασία. Μοιραζόμαστε την ελπίδα του ότι σύντομα κάποια μέρα, δηλώσεις όπως αυτή δεν θα αποτελούν πλέον είδηση καθώς βαδίζουμε προς την πλήρη ισότητα για την κοινότητα της LGBTQ +. Ευχόμαστε στον Καρλ τα καλύτερα για την ερχόμενη σεζόν».