Βρετανός επιβάτης τρένου στη Σιγκαπούρη αρνήθηκε να βάλει μάσκα και κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης 

Βρετανός επιβάτης τρένου στη Σιγκαπούρη αρνήθηκε να βάλει μάσκα και κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης 
Αντιμέτωπος με το νόμο είναι ένας Βρετανός επιβάτης τρένου στη Σιγκαπούρη που πιάστηκε να μην φοράει μάσκα. Του αφαιρέθηκε το διαβατήριο και δεν μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Σε περιπέτειες έμπλεξε ένας Βρετανός επιβάτης τρένου στη Σιγκαπούρη, όταν ένας επιβάτης τον βιντεοσκόπησε να μην έχει καλυμμένο το πρόσωπό του. Στη συνέχεια κοινοποίησε το βίντεο με τον αρνητή μάσκας στα κοινωνικά δίκτυα και γρήγορα η αστυνομία τον εντόπισε.

Ο 39χρονος Βρετανός συνελήφθη στις 8 Μαϊου όταν η αστυνομία έφτασε στο σπίτι του. «Δεν είχα ιδέα για το βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο και οδήγησε την αστυνομία στο σπίτι μου. Δεν πιστεύω πως υπάρχουν ενδείξεις ότι οι μάσκες μας προστατεύουν από τον κορονοϊό. Θα έλεγα στους ανθρώπους ότι είμαι ασφαλής και δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα», ανέφερε μιλώντας στον Τύπο.

Στη Σιγκαπούρη είναι υποχρεωτικό για όλους να φορούν μάσκες έξω από τα σπίτια τους. Έτσι ο 39χρονος πέρασε 28 ώρες στη φυλακή προτού βγει με εγγύηση. Πλέον αντιμετωπίζει ποινή ακόμα και με έξι μήνες φυλάκισης εφόσον κριθεί ένοχος.

Επιπλέον, του κατασχέθηκε το διαβατήριο και ενώ η οικογένειά του έχει επιστρέψει πίσω στην Αγγλία από τις 31 Μαϊου, εκείνος έχει κολλήσει στη Σιγκαπούρη. «Είναι μια φρικτή κατάσταση αυτό που ζω, καθώς πρέπει να είμαι εδώ και δεν ξέρω πότε θα δω την οικογένειά μου», ανέφερε.

Μάλιστα, περιγράφει «γελοία» την κατάσταση που βιώνει και εξακολουθεί να δηλώνει αρνητής της μάσκας. Την ίδια ώρα εκπρόσωπος του Γραφείου Εξωτερικών Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης λέει: «Βοηθάμε έναν Βρετανό που περιμένει δίκη στην Σιγκαπούρη και έχουμε έρθει σε επαφή με την τοπική αστυνομία για την υπόθεσή του».