Ανάσα δροσιάς, ανάσα ελευθερίας!

Ανάσα δροσιάς, ανάσα ελευθερίας!
Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει... το σώμα χρειάζεται δροσιά και ο οργανισμός, ανάσες!

Νομίζω ότι όλοι έχουμε ζοριστεί αρκετά αυτό το χρονικό διάστημα με τον εγκλεισμό και κάθε επιπλέον γραμμάριο ταλαιπωρίας ή δυσφορίας έχει την αίσθηση… πολλών κιλών!

Καλώς ή κακώς, το ερώτημα «Ανεμιστήρας ή κλιματιστικό;» είναι εκείνο στο οποίο καθημερινά όλοι λίγο πολύ καλούμαστε να απαντήσουμε με το πάτημα ενός κουμπιού!

Θα είναι το πάτημα του κουμπιού του ανεμιστήρα ή του κλιματιστικού;

Η απόφαση κρίνεται βάσει της θερμοκρασίας, της τοποθεσίας και φυσικά… του “budget”, το οποίο αφορά τόσο στην κατανάλωση της εκάστοτε συσκευής, αλλά και φυσικά στην ίδια την ύπαρξη των συσκευών! Ας μη γελιόμαστε, ένα κλιματιστικό είναι πάντα μία πιο ακριβή λύση.

Ή μήπως όχι; Συνέχισε το διάβασμα και αποφάσισε εσύ!

TCL

1ο ερώτημα : Αντέχω τη ζέστη;

Εάν η απάντηση στο ερώτημα είναι «Ναι αντέχω!» τότε ένας απλός ανεμιστήρας, μπορεί να είναι η λύση!

Εάν η απάντηση είναι αρνητική, τότε… τα πράγματα είναι απλά! Έφυγες για το κοντινότερο κατάστημα να δεις ποιες είναι οι επιλογές σου! Να θυμάσαι ότι ο ποιοτικός κλιματισμός δε χρειάζεται να είναι ακριβός! Μπορείς on budget να βρεις ποιοτικά κλιματιστικά με ενεργειακή κλάση Α+++ , με φίλτρα 4πλης ενέργειας, 10 χρόνια εγγύηση και άλλα πολλά καλούδια! – Ναι, On Budget! Ρίξε μια ματιά στα κλιματιστικά TCL και ευχαρίστησέ με μετά!

2ο ερώτημα : Πού βρίσκομαι;

Όχι, δεν εννοώ ότι δε ξέρεις πού βρίσκεσαι, προς θεού, άλλωστε μετά το 7μηνο lockdown λίγο πολύ όλοι ξέρουμε που πατάμε και που βρισκόμαστε (ή και όχι)!

Στο θέμα μας όμως! Γνωρίζεις ότι υπάρχουν περιοχές με έντονη υγρασία ή ξηρασία, με χαμηλότερες ή με παραδοσιακά υψηλότερες θερμοκρασίες. Ανάλογα λοιπόν με την τοποθεσία και το μικροκλίμα της περιοχής στην οποία βρίσκεσαι, φρόντισε να είσαι pro-active και να έχεις το σωστό back up! Ξέρεις πολύ καλά, ότι η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού, από την αγορά έως την τοποθέτησή του και μέχρι την 1η… ανάσα δροσιάς, μπορεί να πάρει μέρες και όταν πραγματικά το χρειαστείς, να μην το έχεις! Δεν είναι κρίμα στον 1ο καύσωνα να τρέχεις στα καταστήματα; Αν ξέρεις, ότι η περιοχή σου ανήκει σε εκείνες που υποφέρουν όταν «σφίγγουν οι ζέστες» θα πρότεινα να φροντίσεις από πριν να έχεις τα απαραίτητα!

TCL1

3ο ερώτημα : Ποιο είναι το Budget μου;

Μεταξύ μας, όταν κάτι το θέλουμε πολύ βρίσκουμε λύση. Ναι, η διαφορά μεταξύ ανεμιστήρα και κλιματιστικού είναι μεγάλη οικονομικά, αλλά μήπως είναι καλύτερα να κάνουμε οικονομία από κάτι άλλο, και να επενδύσουμε λίγο παραπάνω σε έναν καλό ύπνο ένα καυτό βράδυ του καλοκαιριού; Σε μια ευχάριστη ανάσα στο σαλόνι του σπιτιού υπό το δροσερό αεράκι του κλιματιστικού; Δεν είναι προτιμότερο να μη νιώθουμε τον ιδρώτα μέσα στο σαλόνι μας και να παλεύουμε αγκαλιά με τον ανεμιστήρα;

Δεν ξέρω για εσένα, αλλά εγώ προσωπικά, θα επενδύσω λίγα χρήματα σε ένα κλιματιστικό με σωστά φίλτρα αέρα, με σωστές και σύγχρονες τεχνολογίες, πολύ χαμηλά επίπεδα θορύβου, 4D Air Flow τεχνολογία με κίνηση περσίδων και γενικότερα, όλα όσα πρέπει να έχει ένα σωστό κλιματιστικό και φυσικά on Budget!

Όπως είπα και πιο πριν.. ρίξε μια ματιά στα κλιματιστικά της TCL!