Φυσικός προειδοποιεί ότι η επαφή με εξωγήινους θα μπορούσε να βάλει τέλος στη Γη (vid & pics)

Φυσικός προειδοποιεί ότι η επαφή με εξωγήινους θα μπορούσε να βάλει τέλος στη Γη (vid & pics)
Η επικοινωνία με εξωγήινους μπορεί να διακινδυνεύσει να τερματίσει όλη τη ζωή στη Γη, προειδοποίησε ένας φυσικός.

Ολέθριες επιπτώσεις είναι πολύ πιθανό να έχει για την ανθρωπότητα η επαφή με έναν προηγμένο εξωγήινο πολιτισμό, σύμφωνα με τον φυσικό Μαρκ Μπιουκάναν.
Μάλιστα, υποστηρίζει ότι ο άνθρωπος πρέπει να σταματήσει τις προσπάθειες επικοινωνίας με άλλους κόσμους, καθώς αυτό θα μπορούσε να αποβεί «εξαιρετικά επικίνδυνο», τονίζοντας ότι πρέπει να νιώθουμε τυχεροί που δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία επικοινωνίας.

Ο Μπιουκάναν πρώην αρθρογράφος σε επιστημονικά περιοδικά έγραψε έναν κείμενο στην Washington Post με το οποίο αναφέρει: «Τον Απρίλιο του 2020 το υπουργείο Άμυνας κυκλοφόρησε ένα βίντεο που καταγράφηκε από υπέρυθρε κάμερες αεροσκαφών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που τεκμηριώνονται οι συναντήσεις των αεροπλάνων με «μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα». Οι πιλότοι ανέφεραν ότι είδαν αντικείμενα να πετούν πέρα από τον ουρανό με υπερηχητικές ταχύτητες και να αλλάζουν κατεύθυνση σχεδόν στιγμιαία.

Τι είδαν οι πιλότοι; Παράξενα ατμοσφαιρικά φαινόμενα; Διαστημόπλοια εξωγήινων; Κάτι άλλο; Αρκετοί κλάδοι της κυβέρνησης ερευνούν αυτά τα περιστατικά και υπάρχει η ανησυχία μήπως οι Ρώσοι ή οι Κινέζοι θα μπορούσαν να έχουν σημειώσει μια θεαματική τεχνολογική πρόοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα πει ότι δεν υπάρχει απόδειξη εξωγήινης δραστηριότητας και ότι τα περιστατικά παραμένουν ανεξήγητα.

Ωστόσο, θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που δεν έχουμε ακόμα στοιχεία επαφής με εξωγήινους πολιτισμούς. Η απόπειρα επικοινωνίας με εξωγήινους, εφόσον υπάρχουν, θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για μας. Δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι ασφαλές και πως πρέπει να χειριστούμε τέτοιες προσπάθειες οργανωμένα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μπιουκάναν.

Και συνεχίζει: «Οποιοιδήποτε εξωγήινοι που συναντήσουμε θα είναι πολύ πιο τεχνολογικά προηγμένοι από μας για έναν απλό λόγο: Τα περισσότερα αστέρια στον γαλαξία μας είναι πολύ παλαιότερα από τον ήλιο. Εάν οι πολιτισμοί προκύπτουν αρκετά συχνά σε ορισμένους πλανήτες, τότε θα έπρεπε να υπάρχουν πολλοί πολιτισμοί στον γαλαξία μας εκατομμύρια χρόνια πιο προχωρημένοι από τον δικό μας.

atia

Είναι πολύ πιθανό οι εξωγήινοι πολιτισμοί να μένουν εκτός επαφής επειδή γνωρίζουν ότι η αποστολή σημάτων είναι καταστροφικά επικίνδυνη. Η ιστορία της Γης μας έχει δώσει πολλά παραδείγματα για το τι μπορεί να συμβεί αν συναντηθούν πολιτισμοί με άνιση τεχνολογία. Γενικά οι πιο προηγμένοι τεχνολογικά πολιτισμοί μας έχουν καταστρέψει ή υποδουλώσει. Μια εκδοχή αυτής της πραγματικότητας ίσως να έχει πείσει πολλούς εξωγήινους πολιτισμούς να παραμένουν σιωπηλοί».