Οι Αμερικανοί στηρίζουν τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών τάσσονται οι Αμερικανοί, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Το 70% των Αμερικανών πολιτών στηρίζουν τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Gallup. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στήριξης από το 1996 που η συγκεκριμένη εταιρεία παρακολουθεί το θέμα. Τότε το ποσοστό ήταν μόλις 27%.

Μάλιστα, το 2015 που το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι τα ζευγάρια του ίδιου φύλου θα μπορούσαν να παντρευτούν σε οποιαδήποτε πολιτεία, το ποσοστό ήταν στο 60%.

Η αύξηση αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις μεταβαλλόμενες απόψεις των Ρεπουμπλικάνων, οι οποίοι στο παρελθόν ήταν αντίθετοι στη νομιμοποίηση των γάμων του ίδιου φύλου, σύμφωνα με την Gallup.

Η φετινή δημοσκόπηση σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων υποστηρίζει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, με 55% υπέρ της νομικής αναγνώρισης. Η δημοκρατική υποστήριξη ανέρχεται στο 83%, περίπου στο επίπεδο που έχει τα τελευταία χρόνια. Οι ανεξάρτητοι το υποστηρίζουν λίγο περισσότερο από ό, τι στο παρελθόν, φτάνοντας στο 73%.

Αναλυτικότερα, το 84% των νέων ενηλίκων, το 72% των μεσήλικων ενηλίκων και το 60% των ηλικιωμένων δηλώνουν ότι είναι υπέρ του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια.