Ζουράρις για την επίδειξη Dior στην Ακρόπολη: «Τουρκαλάδες γίναμε;»

Ζουράρις για την επίδειξη Dior στην Ακρόπολη: «Τουρκαλάδες γίναμε;»
Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζουράρις οργισμένος έκανε ερώτηση στη Βουλή για την παραχώρηση της Ακρόπολης για επίδειξη στον Οίκο Dior αποκαλώντας το ΚΑΣ «300 τυράννους των Αθηνών».

Με οργισμένες αναφορές και χαρακτηρισμούς ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζουράρις έκανε ερώτηση στη Βουλή για την παραχώρηση του ιερού βράχου της Ακρόπολης στον οίκο Dior για φωτογραφίσεις και επιδείξεις μόδας.

Απευθυνόμενος προς την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ανέφερε αρχικά: «Οι ιεροί ναοί, όχι τα κοσμικά, δίδονται μόνο σε δύο περιπτώσεις τα τελευταία 3.000 χρόνια! Σε αστέγους και πρόσφυγες και όταν το αποφασίζει η ενορία για λόγους συγκεκριμένους. Πάσα άλλη χρήση δεν είναι δεκτή!».

Πρόσθεσε δε: «Υπάρχει αυτό το βδελύκτροπον της Dior, το 51’ όταν δόθηκε από το αμερικανικοδωσιλογικό κράτος. Ο πατέρας μου ήταν ακόμα φυλακισμένος όταν γινόταν το πορνοφωτοστάσιον από το κράτος στο ναό της παρθένου με τα oπισθέλκουσα τα μοντέλα. Ο οίκος είναι βεβαρημένος από αυτό! Θα γίνουμε Τουρκαλάδες που δώσανε αυτοί σε χανούμισσες για να παρελαύνουν με εσώρουχα στο ναό της Αγίας Ειρήνης; Τουρκαλάδες γίναμε; Έλεος δηλαδή».

Από την πλευρά της η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη απάντησε πως τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και σημείωσε ότι «το τελικό αίτημα όπως διαμορφώθηκε μετά και αυτοψίες από τα αρμόδια στελέχη, εισήχθη με θετική γνωμοδότηση στο ΚΑΣ κατόπιν θετικών εισηγήσεων των εφοριών αρχαιοτήτων. Τα 30 μέλη του συμβουλίου συνεκτιμώντας τα δεδομένα, γνωμοδότησαν ομόφωνα υπέρ της αίτησης!». Συμπλήρωσε δε πως δεν θα γίνουν εκδηλώσεις εντός των ναών όπως είναι ο Παρθενώνας.

1

Ο Κώστας Ζουράρις ανταπάντησε: «Μετατρέψατε το ΚΑΣ στους τριάκοντα τυράννους των Αθηνών. Αυτή η φωτογράφηση αν υπάρχει προβολή των ντεανσέ πάνω στα κιονόκρανα και στα αετώματα διότι προβάλουν εσώρουχα, εξώρουχα και άλλα διάφορα… με όλα τα περισφύρια που θα περιφέρονται εκεί, αν υπάρξει αυτό, να μη συνδέονται με φωτοεπαφή με τα προελαύνοντα ηδονικά κοράσια που δεν ανήκουν καν στο άσμα του Διγενή Ακρίτα».

Η Λίνα Μενδώνη επεσήμανε από τη δική της πλευρά: «Δεν κατανοώ την ανησυχία ούτε τη δική σας ούτε της παράταξής σας, σας είπα ότι τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες που ορίζουν ότι αναφέρετε και σας προβληματίζουν! Είναι 30 επιστήμονες κύρους που δεν είναι κολακευτικό να τους ονομάζεται τυράννους. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί τέτοια προσέγγιση της Ελλάδας και του πολιτισμού, εγκλωβισμένη στην ιδεοληψία την απομόνωση και την μιζέρια! Εμείς θέλουμε την Ελλάδα που διεκδικεί τη θέση που της αξίζει».