Γλίτωσε με 34 ράμματα στο κεφάλι από δάγκωμα κροκόδειλου στη Φλόριντα (vid)

Γλίτωσε με 34 ράμματα στο κεφάλι από δάγκωμα κροκόδειλου στη Φλόριντα (vid)
Από θαύμα επέζησε ένας δύτης όταν δέχθηκε επίθεση από κροκόδειλου σε ποταμό της Φλόριντα.

Για πάντα θα θυμάται την τραυματική εμπειρία που έζησε ο Τζέφρι Χάιμ, όταν δέχθηκε επίθεση από κροκόδειλο στο κεφάλι, στην προσπάθειά του να βρει ένα προϊστορικό δόντι καρχαρία σε ποτάμι της Φλόριντα των ΗΠΑ.

Ο 25χρονος δέχθηκε την επίθεση του κροκόδειλου, ωστόσο αρχικά θεώρησε ότι τον χτύπησε προπέλα σκάφους. Μέχρι που είδε τον κροκόδειλο να τον κοιτάζει απειλητικά.

«Έμοιαζε πολύ βαρύς και κινιόταν με μεγάλη ταχύτητα. Ένιωσα μια μεγάλη δύναμη. Όχι τόσο το δάγκωμα, όσο το τράβηγμα» λέει ο 25χρονος που έχει κολυμπήσει στο συγκεκριμένο ποτάμι πολλές φορές.

Ο ίδιος έκανε ελεύθερη κατάδυση με την στολή του, έχοντας την ελπίδα να βρει δόντι του περιβόητου μεγαλόδοντα, ενός εξαφανισμένου είδους καρχαρία που έζησε περίπου 23 με 3,6 εκατομμύρια χρόνια πριν. Ήταν περίπου 45 δευτερόλεπτα κάτω από το νερό, όταν δέχθηκε την επίθεση από τον κροκόδειλο.

Μετά τα πρώτα δαγκώματα κατάφερε να επιστρέψει στην επιφάνεια και να συρθεί στις όχθες του ποταμού όπου τον είδε πρώην πυροσβέστης που καθόταν σε κοντινό εστιατόριο και του πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο όπου έκανε 34 ράμματα στο κεφάλι.

«Η κατάσταση πραγματικά με συνέτριψε συναισθηματικά. Εκείνη την ημέρα σπάραζα για μια-δυο ώρες. Δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω και να ευχαριστώ τον θεό», πρόσθεσε ο 25χρονος, ο οποίος επέζησε από θαύμα.