Τα 10 σημαντικότερα «Σαν Σήμερα»: Η τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο με 7 νεκρούς και 48 τραυματίες

Τα 10 σημαντικότερα «Σαν Σήμερα»: Η τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο με 7 νεκρούς και 48 τραυματίες
Ένα λευκό βανάκι έπεσε πάνω σε πεζούς στη γέφυρα του Λονδίνου, ενώ οι τρεις δράστες επιτέθηκαν με μαχαίρι σε πελάτες εστιατορίων στη Borough Market.

Ήταν 3 Ιουνίου του 2017, ώρα 22:08 το βράδυ όταν τρεις ισλαμιστές τρομοκράτες πραγματοποίησαν επίθεση σε δύο τοποθεσίες στο κέντρο του Λονδίνου. Αρχικά ένα λευκό φορτηγάκι χτύπησε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου.

Συνεχίζοντας την πορεία του, σταμάτησε στα νότια της γέφυρας και οι τρεις άντρες που αποβιβάστηκαν έτρεξαν προς την Borough Market, όπου επιτέθηκαν με μαχαίρι σε πελάτες εστιατορίων. Μάρτυρες ανέφεραν ότι οι δράστες φώναξαν «Αυτό είναι για τον Αλλάχ».

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 48 τραυματίστηκαν κατά την επίθεση.

Οι τρεις δράστες φορώντας γιλέκα που έμοιαζαν να είναι εκρηκτικά σκοτώθηκαν από την αστυνομία.

Σε σημαντικά γεγονότα την 3η Ιουνίου είχαμε:

1924: Γεννήθηκε ο Έλληνας ηθοποιός Γιώργος Φούντας

1941: Οι Ναζί καταστρέφουν το χωριό Κάνδανος της Κρήτης και σκοτώνουν τους κατοίκους του, σε αντίποινα για τον φόνο 25 γερμανών στρατιωτών.

1946: Το πρώτο μπικίνι κάνει την εμφάνισή του στις πασαρέλες του Παρισιού.

1967: Καθιερώνεται και στην Ελλάδα το αλκοτέστ, με δημοσίευση σχετικής υγειονομικής διάταξης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

1991: Στη Ρουμανία, το ανώτατο δικαστήριο καταδικάζει το γιο του Νικολάι Τσαουσέσκου, Νίκου, σε κάθειρξη 16 ετών για γενοκτονία.

1994: Βρετανικό ελικόπτερο συντρίβεται στη Σκωτία λόγω πυκνής ομίχλης, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 29 άτομα, στην πλειονότητά τους μυστικοί πράκτορες, που ασχολούνταν με τον IRA.

1994: Στην Ινδονησία, 150 είναι οι νεκροί από τσουνάμι, μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώνεται στην Ανατολική Ιάβα.

1998: Ένα τρένο υπερ-υψηλής ταχύτητας Ιντερσίτι Εξπρές, το ICE 884, εκτροχιάζεται στην πόλη Έσεντε της Γερμανίας, με συνέπεια τον θάνατο 101 ατόμων. Από τον εκτροχιασμό κάποια βαγόνια προσκρούουν σε μια γέφυρα με αποτέλεσμα και την κατάρρευσή της. Είναι το χειρότερο δυστύχημα με τρένα υψηλής ταχύτητας μέχρι και σήμερα.

2001: Πέθανε ο Αμερικανομεξικανός ηθοποίος Άτονι Κουίν

2017: Τρομοκρατική επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου και στο Μπόροου Μάρκετ, κατά την οποία σκοτώθηκαν 7 άνθρωποι και 48 τραυματίσθηκαν από τρεις Ισλαμιστές φονταμενταλιστές.