Η νέα φυλακή της Μ. Βρετανίας θυμίζει περισσότερο ξενοδοχείο (pics)

Η νέα φυλακή της Μ. Βρετανίας θυμίζει περισσότερο ξενοδοχείο (pics)
Εντυπωσιάζουν οι φωτογραφίες από φυλακή της Μεγάλης Βρετανίας που θυμίζει περισσότερο ξενοδοχείο.

Μια φυλακή με ανέσεις έχει κατασκευαστεί στην Μεγάλη Βρετανία με τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν να παραπέμπουν περισσότερο σε ξενοδοχείο. Πρόκειται για την φυλακή «HMP Five Wells», η οποία μοιάζει διαφορετική από τις παραδοσιακές φυλακές που έχουν συνηθίσει.

Διαθέτει παράθυρα χωρίς κάγκελα, μικρότερους διαδρόμους και εντυπωσιακή θέα, καθώς οι κρατούμενοι μπορούν να βλέπουν την λίμνη της περιοχής. Το κόστος της φυλακής ανέρχεται σε 253 εκατομμύρια λίρες και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 1680 κρατούμενους, καθιστώντας την σε μεγαλύτερη της Αγγλίας. Στόχος είναι να γίνει μια «σύγχρονη και αποτελεσματική φυλακή».

Αρκετοί ήταν αυτοί που αμφισβήτησαν την έλλειψη ράβδων από τα παράθυρα, ωστόσο ένας εκπρόσωπος της φυλακής ξεκαθάρισε ότι το ειδικό γυαλί που χρησιμοποιείται είναι πιο ασφαλές. «Ασφαλή σφραγισμένα παράθυρα με σκληρό γυαλί και στενά ανοίγματα θα χρησιμοποιηθούν σε όλα τα κελιά σε μελλοντικές φυλακές προκειμένου να σταματήσει η διακίνηση ναρκωτικών και τα παράνομα κινητά τηλέφωνα. Αυτά τα παράθυρα είναι πολύ δύσκολο να σπάσουν και θα κάνουν πιο αποτελεσματική την αποτροπή της πρόσβασης των κρατουμένων από το λαθρεμπόριο».

Η φυλακή διαθέσει συνολικά 84 δωμάτια, ενώ στον εξωτερικό χώρο υπάρχουν τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου, αλλά και μια περιοχής κηπουρικής, έτσι οι κρατούμενοι να μπορούν να περνούν ευχάριστα τις ώρες τους. Επίσης, στα σχέδια υπάρχει ένας κεντρικός κόμβος εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης και κοινωνικών εγκαταστάσεων.

Δείτε φωτογραφίες από τη φυλακή που θυμίζει ξενοδοχείο