La Liga TOP-10: Οι ταχύτεροι παίκτες της φετινής σεζόν

La Liga TOP-10: Οι ταχύτεροι παίκτες της φετινής σεζόν

bet365

Η La Liga επιστρέφει σε λίγες μέρες και το PlanetFootball παρουσιάζει σε ένα εναλλακτικό Top-10 τους ταχύτερους παίκτες της φετινής σεζόν, σύμφωνα με τα δεδομένα στατιστικής ανάλυσης της MEDIACOACH.

Μετά το «μονοπώλιο» της Bundesliga στην εποχή του κορονοϊού, η La Liga ετοιμάζεται να δώσει ξανά στους φιλάθλους του διεθνούς ποδοσφαίρου λίγη… ποικιλία, στο δεύτερο πρωτάθλημα από τα Top-5 που επανεκκινεί μετά τη διακοπή λόγω πανδημίας.

Και ενώ το αγωνιστικό ενδιαφέρον περιστρέφεται εύλογα γύρω από τη «μάχη» Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης για τον τίτλο, μείζον ζήτημα θα αποτελέσει και η φυσική κατάσταση των παικτών έχοντας διανύσει αποχή τριών μηνών από κάθε ποδοσφαιρικό ματς.

Κόντρα σε αυτό το αίνιγμα, πάντως, υπάρχει τουλάχιστον μια δεκάδα παικτών που με τα πεπραγμένα τους στην τρέχουσα σεζόν έχουν αποδείξει πως διαθέτουν τον ρυθμό για να επανέλθουν έτσι όπως άφησαν το γήπεδο τον περασμένο Μάρτιο.

Δέκα ποδοσφαιριστές που «οργώνουν» το γήπεδο κατά τη διάρκεια ενός σπριντ, δέκα «τρεχαντήρια» από αρκετές ομάδες της λίγκας με τις μέγιστες ταχύτητες που καταγράφηκαν σύμφωνα με τη MEDIACOACH, την εταιρεία ανάλυσης των δεδομένων για όλους τους αθλητές του ισπανικού πρωταθλήματος.

Το PlanetFootball μετράει, λοιπόν, αντίστροφα σε ένα διαφορετικό Top-10 ενόψει της επανέναρξης της La Liga που θα σας εκπλήξει με τα ονόματα που το απαρτίζουν.

Επιλαχόντες:

Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ (Μπαρτσελόνα) - 34,85χλμ./ώρα
Ινιάκι Γουίλιαμς (Μπιλμπάο) – 34,84χλμ./ώρα
Όλιβερ Μπερκ (Αλαβές) – 34,70 χλμ./ώρα
Σαμουέλ Τσουκουέζε – 34,58χλμ./ώρα
Βινίσιους – 34,58χλμ./ώρα

Σέρχιο Κανάλες (Μπέτις) - 34,86 χλμ./ωρα

Σέρχιο Κανάλες (Μπέτις) - 34,86 χλμ./ωρα

Χοσέ Λουίς Μοράλες (Λεβάντε) - 34,86 χλμ./ώρα

Χοσέ Λουίς Μοράλες (Λεβάντε) - 34,86 χλμ./ώρα

Άλεξ Μορένο (Μπέτις) - 34,89 χλμ./ώρα

Άλεξ Μορένο (Μπέτις) - 34,89 χλμ./ώρα

Μάρκος Γιορέντε (Ατλέτικο Μαδρίτης) - 34,9 χλμ./ώρα

Μάρκος Γιορέντε (Ατλέτικο Μαδρίτης) - 34,9 χλμ./ώρα

Φεράν Τόρες (Βαλένθια) - 34,91 χλμ./ώρα

Φεράν Τόρες (Βαλένθια) - 34,91 χλμ./ώρα

Πάου Τόρες (Βιγιαρεάλ) - 34,93 χλμ./ώρα

Πάου Τόρες (Βιγιαρεάλ) - 34,93 χλμ./ώρα

Όσκαρ Ροντρίγκεθ (Λεγανές) - 34,95 χλμ./ώρα

Όσκαρ Ροντρίγκεθ (Λεγανές) - 34,95 χλμ./ώρα

Ερνάνι (Λεβάντε) - 35 χλμ./ώρα

Ερνάνι (Λεβάντε) - 35 χλμ./ώρα

Φέντε Βαλβέρδε (Ρεάλ Μαδρίτης) - 35,06 χλμ./ώρα

Φέντε Βαλβέρδε (Ρεάλ Μαδρίτης) - 35,06 χλμ./ώρα

Αδριά Πεντρόσα (Εσπανιόλ) - 35,11 χλμ./ ώρα

Αδριά Πεντρόσα (Εσπανιόλ) - 35,11 χλμ./ ώρα
Έχει ξεγράψει μια και καλή τις εποχές που ήταν «καμμένο» ταλέντο στη Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία είχε ταλαιπωρηθεί από αλλεπάλληλους τραυματισμούς. Πλέον, στα 29 του είναι πιο ώριμος από ποτέ στο παιχνίδι του και στην πρώτη σεζόν του στην Μπέτις ταίριαξε αμέσως, αποτελώντας τον κατεξοχήν παίκτη που μπορεί να μοιράσει μπάλα και να καλύψει χώρους στη μεσαία γραμμή των Ροχιμπλάνκος.
Ο κάπτεν της ομάδας αποτελεί και κεντρικό άξονα στο παιχνίδι της και παρά τα πατημένα 32 χρόνια όταν φεύγει στην αντεπίθεση προσεγγίζει τα 35 χλμ. την ώρα. Ταχύτατος, εγκεφαλικός φορ, που παρά το ότι έπαιξε πρώτη φορά στην α' κατηγορία στα 27 του, έχει προσαρμοστεί για τα καλά και μάλιστα εντυπωσίασε με το γκολ που πέτυχε στη φετινή σεζόν απέναντι στον Τιμπό Κουρτουά.
Το «μηχανάκι» της αριστερής πτέρυγας των Ανδαλουσιανών, τρέχει ακατάπαυστα και δημιουργεί συχνά (4 ασίστ φέτος), έχοντας κερδίσει τη θέση βασικού από τον προπονητή του, Ρούμπι.
Μην σας ξεγελά το ότι η θέση του είναι αμυντικός μέσος. Ο 25χρονος Ισπανός είναι ένας από τους πιο ταχυδυναμικούς παίκτες της La Liga, με ανεξάντλητα τρεξίματα και στοιβαρή παρουσία στη μεσαία γραμμή του Τσόλο Σιμεόνε, ενώ συνεισφέρει με ανάλογη επιτυχία και όταν προωθείται. Απλά ρωτήστε τη... Λίβερπουλ.
Εκρηκτικός εξτρέμ, με το κεφάλι ψηλά όταν ντριμπλάρει και με καλή επαφή με το γκολ, ο μόλις 20χρονος αστέρας των Νυχτερίδων έχει κεντρίσει τα βλέμματα των γιγάντων της La Liga. Προς το παρόν, αποδεικνύει πόσο «φουριόζος» μπορεί να γίνει από τα δεξιά της επιθετικής τριπλέτας της ομάδας του.
Ελάχιστοι αμυντικοί έχουν κάνει τόσο γρήγορα το ξεπέταγμά τους στη La Liga όσο ο νεαρός της Βιγιαρεάλ. Από τους πιο γρήγορους της θέσης του, ο 23χρονος στόπερ χρειάστηκε μόλις 59'' για να πετύχει γκολ στο ντεμπούτο του με την εθνική Ισπανίας το 2019 και με τον πολύπειρο Ραούλ Αλμπιόλ για μέντορα συνθέτουν σούπερ αμυντικό δίδυμο στην άμυνα του Κίτρινου Υποβρύχιου.
Τεράστια ελπίδα του ισπανικού ποδοσφαίρου αλλά και της Ρεάλ Μαδρίτης, στον δεύτερο χρόνο του ως δανεικός από τη Βασίλισσα εντυπωσιάζει στη Λεγανές με 7 γκολ μέχρι στιγμής, χωρίς να είναι φορ. Συνήθως πίσω από τον επιθετικό, περιστασιακά και στις πτέρυγες, ο ρυθμός και οι επελάσεις του απειλούν συχνά τις αντίπαλες άμυνες και ανοίγουν χώρους στους συμπαίκτες του, κάτι που τον καθιστά τον πιο παραγωγικό πόλο της ομάδας.
Ο άλλοτε εξτρέμ του Ολυμπιακού μπορεί να μην έχει κερδίσει θέση βασικού στη Λεβάντε φέτος, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να κάνει το κομμάτι του στη δεξιά πτέρυγα. Επικίνδυνος διεμβολιστής, αυτό που ξέρει να κάνει καλά είναι να επιτίθεται με ταχύτητα και να συγκλίνει ενδεχομένως, κάτι που τον φέρνει και τόσο ψηλά στην εν λόγω λίστα.
Ο τύπος που τα συνδυάζει όλα: τεχνική, δύναμη, διορατικότητα και φυσικά ακατάπαυστα τρεξίματα είτε στην ανασταλτική είτε στη δημιουργική του λειτουργία. Από τους κορυφαίους παίκτες της Βασίλισσας στη φετινή σεζόν, ο Ουρουγουανός αποδεικνύεται σπουδαία περίπτωση box-to-box χαφ και στο τσακίρ... σπριντ διεκδικεί τον τίτλο του ταχύτερου παίκτη στη La Liga.
Η κορυφαία επίδοση ταχύτητας στη φετινή La Liga ανήκει στον «πυραυλοκίνητο» 21χρονο μπακ της Εσπανιόλ. Ο Καταλανός είναι μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο για την ομάδα του, μετρώντας μάλιστα 4 ασίστ και 3 γκολ σε 25 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Βάσει των όσων έχει δείξει, μπορεί να εξελιχθεί σε βασικό γρανάζι ακόμα και της εθνικής Ισπανίας στο μέλλον.