TOP-5: Οι κορυφαίες τριπλέτες

TOP-5: Οι κορυφαίες τριπλέτες

bet365

Η Μπαρτσελόνα φαίνεται να επιθυμεί να ενώσει ξανά τους Μέσι-Σουάρες-Νεϊμάρ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε από τις καλύτερες τριάδες στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Ρονάλντο – Ριβάλντο – Ροναλντίνιο
Σχεδόν μόνοι τους οδήγησαν τη Βραζιλία στην κατάκτηση του Μουντιάλ του 2002, αφού στα νοκ άουτ ήταν οι μοναδικοί που βρήκαν δίχτυα για την ομάδα τους. Στο 3-4-3 του Λουίς Φελίπε Σκολάρι, οι τρεις τους αποτελούσαν την επιθετική τριπλέτα της «σελεσάο», σημειώνοντας τα 15 από τα 18 τέρματα της εθνικής Βραζιλίας στη διοργάνωση (Ρονάλντο οκτώ, Ριβάλντο πέντε και Ροναλντίνιο δύο). Λόγω του αρχικού “R” στα ονόματά τους, Ρονάλντο, Ριβάλντο και Ροναλντίνιο ονομάστηκαν “The Three R’s”.

Φαν Μπάστεν – Γκούλιτ – Ράικαρντ
Οι τρεις τους σάρωσαν τους τίτλους σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έκανε την κίνηση-ματ, παίρνοντας στη Μίλαν το 1987 τον Φαν Μπάστεν και τον Γκούλιτ, ενώ ένα χρόνο αργότερα έκανε «ροσονέρο» και τον Ράικαρντ. Οι «Ιπτάμενοι Ολλανδοί» ήταν οι πρωταγωνιστές στην κατάκτηση των δύο συνεχόμενων κυπέλλων πρωταθλητριών το 1989 και το 1990, ενώ οι τρεις τους είχαν οδηγήσει την εθνική Ολλανδίας στην κατάκτηση του Euro 1988, που αποτελεί μέχρι και σήμερα το μοναδικό τίτλο στην ιστορία των «οράνιε».

Τσάβι – Ινιέστα – Μπουσκέτς
Η «λάμψη» του Μέσι έχει επισκιάσει τα πάντα στην Μπαρτσελόνα τα τελευταία χρόνια, όμως τεράστιο μερίδιο στη δική του εκτόξευση ανήκει πρωτίστως στους Τσάβι, Ινιέστα και δευτερευόντως στον Μπουσκέτς. Άλλωστε, η σύγκριση των επιτευγμάτων του Μέσι με την Μπαρτσελόνα και την εθνική Αργεντινής είναι ενδεικτική. Προερχόμενοι από τη Μασία, τα «μυαλά» στη μεσαία γραμμή εφάρμοσαν στην εντέλεια το «τίκι-τάκα» του Γκουαρδιόλα, που δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί σχεδόν από κανέναν αντίπαλο. Οι «Διόσκουροι» Τσάβι και Ινιέστα σήκωσαν τέσσερα Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο Μπουσκέτς τρία. Ανάλογη ήταν η επιτυχία της κορυφαίας τριπλέτας του κέντρου και με την εθνική Ισπανίας, κατακτώντας Μουντιάλ και Euro.

Μπεστ – Τσάρλτον – Λόου
Τους αποδόθηκε το παρατσούκλι «Αγία Τριάδα», λόγω της τεράστιας συμβολής τους στην κατάκτηση του πρώτου κυπέλλου πρωταθλητριών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το 1968, δέκα χρόνια μετά την αεροπορική τραγωδία του Μονάχου. Στο διάστημα της κοινής τους παρουσίας στους «μπέμπηδες», πήρε ο καθένας από μία φορά τη Χρυσή Μπάλα (Λόου 1964, Τσάρλτον 1966, Μπεστ 1968), ενώ συνολικά σημείωσαν 665 τέρματα. Μάλιστα, έξω από το Ολντ Τράφορντ υπάρχει άγαλμα και των τριών μαζί, όπου αναγράφεται το “United Trinity”.

Ντι Στέφανο – Πούσκας – Γκέντο
Οι τρεις τους πήραν από το χέρι τη Ρεάλ Μαδρίτης στα τέλη της δεκαετίας του ’50 και στις αρχές της δεκαετίας του ’60, μετατρέποντάς τη σε «βασίλισσα» της Ευρώπης. Αλφρέντο Ντι Στέφανο και Φέρεντς Πούσκας μπορεί να είναι πιο γνωστοί στο ευρύ κοινό, όμως εξίσου σημαντική ήταν και η συνεισφορά του Φρανσίσκο Γκέντο. Μάλιστα, ο Ισπανός κατέκτησε έξι φορές το κύπελλο πρωταθλητριών (ο μόνος που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο στην ιστορία), σε αντίθεση με τον Ντι Στέφανο που σήκωσε πέντε φορές το τρόπαιο και τον Πούσκας που το πήρε τρεις.

 

Τελευταία Νέα