Η «κατάρα» από την άσπρη βούλα

Η «κατάρα» από την άσπρη βούλα

bet365

Ο Λιονέλ Μέσι έχασε ένα ακόμη πέναλτι στην καριέρα του και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τις χαμένες εκτελέσεις του Αργεντινού, που «πίκραναν» τον ίδιο και την ομάδα του.

Ποιος είπε ότι οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές στον κόσμο είναι και οι καλύτεροι εκτελεστές από την άσπρη βούλα; Μετά το άστοχο πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο κόντρα στην Αυστρία, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Λιονέλ Μέσι να μη βρει δίχτυα, στη διαδικασία των πέναλτι στον τελικό του Κόπα Αμέρικα. Κάτι... συνηθισμένο τη φετινή σεζόν για τον Αργεντινό σούπερ σταρ, ο οποίος με την Μπαρτσελόνα απέτυχε να σκοράρει από τα έντεκα βήματα τέσσερις (!) φορές, σε συνολικά οκτώ εκτελέσεις! Δηλαδή ποσοστό 50%. Φυσικά, η βαρύτητα του χαμένου πέναλτι στον τελικό με την Χιλή ήταν πολύ μεγαλύτερη, αφού σε κανένα από τα τέσσερα φετινά παιχνίδια με τους «μπλαουγκράνα», ο Μέσι δεν αποδείχθηκε μοιραίος για την ομάδα του (σε όλα κέρδισε η Μπαρτσελόνα).

Στην καριέρα του δεν έχει βρει δίχτυα από την άσπρη βούλα 20 φορές, ενώ έχει ευστοχήσει 65. Δηλαδή, «χοντρικά» στα τέσσερα πέναλτι που εκτελεί, χάνει το ένα (ποσοστό 23,5%). Κάπως έτσι εξηγείται το γεγονός πως ο σούπερ-Λίο είναι ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα χαμένα πέναλτι στην ιστορία της Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα. Ή ακόμα χειρότερα, ότι έχει χάσει τα περισσότερα πέναλτι την τελευταία δεκαετία στην Ισπανία, όχι μόνο από οποιονδήποτε άλλο ποδοσφαιριστή, αλλά και από οποιαδήποτε άλλη ομάδα συνολικά! Τα περισσότερα από αυτά μπορεί να μην «πόνεσαν» τους Καταλανούς, αφού συνήθως έβρισκαν τρόπο να κερδίζουν, όμως υπάρχουν δύο περιπτώσεις, που το χαμένο πέναλτι του Μέσι στοίχισε στην Μπαρτσελόνα και ακόμα μία, που στοίχισε στην Αργεντινή (εκτός από την τελευταία στο Κόπα Αμέρικα).

Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη 0-0 (22/10/2011)
Ένατη αγωνιστική στη La Liga και η μάχη του τίτλου έχει ξεκινήσει να γίνεται... κούρσα για δύο. Η Μπαρτσελόνα είναι πρώτη με 20 βαθμούς και ακολουθεί η Ρεάλ με 19. Η «βασίλισσα» αγωνίζεται νωρίτερα και επικρατεί εύκολα της Μάλαγα με 4-0, ενώ αργότερα οι «μπλαουγκράνα» υποδέχονται τη Σεβίλλη. Η αναμέτρηση έχει φτάσει στις καθυστερήσεις, χωρίς να υπάρχει σκορ, ώσπου ο Ινιέστα κερδίζει πέναλτι. Ο Μέσι στήνει την μπάλα απέναντι από τον Χάβι Βάρας, όμως ο Ισπανός γκολκίπερ πέφτει σωστά στην αριστερή του γωνία και αποκρούει. Το παιχνίδι ολοκληρώνεται 0-0 και η Μπαρτσελόνα πέφτει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Δεν κατάφερε ποτέ να ξαναπάει πρώτη και το πρωτάθλημα κατέληξε στη Ρεάλ.

Μπαρτσελόνα – Τσέλσι 2-2 (24/4/2012)
Ημιτελικός Τσάμπιονς Λιγκ. Στο πρώτο παιχνίδι, στο Στάμφορντ Μπριτζ, η Τσέλσι είχε επικρατήσει με 1-0 και η Μπαρτσελόνα χρειαζόταν στον επαναληπτικό νίκη με δύο γκολ διαφορά, ώστε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό. Όλα πήγαιναν ιδανικά για τους γηπεδούχους, αφού λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου είχαν προηγηθεί με 2-0 (Μπουσκέτς, Ινιέστα), ενώ οι «μπλε» αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Τέρι. Από το πουθενά, ο Ραμίρες μείωσε σε 2-1 στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, δίνοντας σκορ πρόκρισης στην ομάδα του.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, όμως, η Μπαρτσελόνα κερδίζει πέναλτι με τον Φάμπρεγας. Ο Μέσι έχει την ευκαιρία από τα έντεκα βήματα να δώσει εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του, όμως το σουτ του τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Τσεχ. Σε όλο τον υπόλοιπο αγώνα, οι «μπλαουγκράνα» πιέζουν ασφυκτικά, όμως το γκολ δεν ήρθε ποτέ. Αντίθετα, στις καθυστερήσεις ο Τόρες διαμόρφωσε σε αντεπίθεση το τελικό 2-2, που έστειλε την Τσέλσι στον τελικό. Αν, όμως, ο Μέσι είχε κάνει νωρίτερα το 3-1 από την άσπρη βούλα...

Βραζιλία – Αργεντινή 2-0 (11/10/2014)
Το συγκεκριμένο παιχνίδι μπορεί να ήταν φιλικό, όμως ποτέ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι μία αναμέτρηση ανάμεσα σε Βραζιλία και Αργεντινή. Έστω κι αν διεξάγεται στη μακρινή Κίνα. Ο Ντιέγκο Ταρντέλι ήταν αυτός που είχε ανοίξει το σκορ για τη «σελεσάο», με την Αργεντινή να έχει την ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια, λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ντι Μαρία κέρδισε (κυριολεκτικά) πέναλτι από τον Ντανίλο και ο Μέσι έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα. Ο Τζέφερσον, όμως, έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε το σουτ του Αργεντινού. Το σκορ έμεινε εκείνη τη στιγμή στο 1-0, με τον Ταρντέλι στην επανάληψη να πετυχαίνει και δεύτερο τέρμα και να διαμορφώνει το τελικό 2-0 για την Βραζιλία.

Υ.Γ. Ο Μέσι είχε χάσει πέναλτι στον ημιτελικό του Copa Del Rey το 2012 κόντρα στη Βαλένθια (1-1), αλλά και στον τελικό του ισπανικού σούπερ καπ το 2013 απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης (0-0). Σε καμία από τις δύο περιπτώσεις αυτό δεν «πόνεσε» την Μπαρτσελόνα, αφού τα παιχνίδια ήταν διπλά και η... δουλειά έγινε στο άλλο ματς.

 

Τελευταία Νέα