Πέντε πράγματα από το Τότεναμ – Σάντερλαντ

Gazzetta team
Πέντε πράγματα από το Τότεναμ – Σάντερλαντ

bet365

Ο John Robertson ήταν στο White Hart Lane και γράφει για 5 πράγματα που μάθαμε από την αναμέτρηση της Τότεναμ με τη Σάντερλαντ.

Με κορυφαίο τον Έρικσεν η Τότεναμ επιβλήθηκε πιο δύσκολα της Σάντερλαντ από ό,τι δείχνει το τελικό 4-1. Οι Λονδρέζοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, όμως έκαναν εντυπωσιακή ανατροπή, για να παραμείνουν στην 4άδα.

Λείπει το ένστικτο

Αν και μοιάζει σκληρό να κριτικάρεις την επιθετική λειτουργία μίας ομάδας μετά από μία τεσσάρα, είναι γεγονός ότι η Τότεναμ θα μπορούσε να είχε πετύχει πολλά περισσότερα γκολ. Το πρόβλημα μοιάζει να είναι κυρίως στην έλλειψη φονικού ενστίκτου. Πριν σκοράρει η Σάντερλαντ, οι Κέιν και Έρικσεν έκαναν πολύ κακή εμφάνιση επιθετικά.

Μετά το γκολ, 9 από τις 15 προσπάθειες της Τότεναμ θα μπορούσαν εύκολα να είχαν καταλήξει σε γκολ. Το γεγονός ότι έμειναν πίσω στο σκορ ξύπνησε τα σπιρούνια. Από το 40’ και μετά ο αριθμός των σουτ αυξήθηκε κατακόρυφα, αν και η ποιότητα των ευκαιριών δεν άλλαξε και πολύ. Απέναντι σε καλύτερους αντιπάλους, με ανάλογη επιθετική λειτουργία για 40’ η Τότεναμ δεν πρόκειται να πάρει τίποτα.

Ο Ντεμπελέ επέστρεψε

Ήταν τραυματίας από τον περασμένο Δεκέμβριο, όμως ο Ντεμπελέ επέστρεψε με εμφάνιση, που έδειξε πόσο σημαντικός είναι για τον Ποκετίνο. Ειδικά σε παιχνίδια, που ο Αργεντίνος τεχνικός περιμένει η ομάδα του να έχει μεγάλη κατοχή. Ο Βέλγος είχε την ελευθερία να βγαίνει μπροστά και προσέφερε πάρα πολλά.

Μπορεί ο Έρικσεν στο τέλος να κέρδισε τις εντυπώσεις, όμως χωρίς τον Ντεμπελέ ο Δανός δε θα μπορούσε να είχε κάνει πολλά. Το passing game του Ντεμπελέ προσφέρει πάρα πολλά στην Τότεναμ και οι αντίπαλοί δεν κατάφεραν να τον περιορίσουν.

Η μονοδιάστατη Σάντερλαντ

Η Σάντερλαντ ταξίδεψε στο Λονδίνο, έχοντας στο μυαλό ένα συγκεκριμένο πλάνο, το οποίο ακολούθησε μέχρι το τέλος. Με πείσμα, μάλιστα, κάτι που σε αυτό το επίπεδο σπανίως κάνει καλό.

Από τη μία πλευρά ξεκίνησαν πολύ καλά στη μεσαία γραμμή προς την άμυνά τους, όμως στα άκρα είχαν πρόβλημα αμυντικά, ενώ οι επιθέσεις τους ήταν μονοδιάστατες. Είναι δύσκολο να μη λυπηθείς τον Ντεφό για την προσπάθειά του, καθώς μετά το χατ τρικ στο ματς με τη Σουόνσι, ήταν πολύ απομονωμένος.

Η επιθετική φιλοσοφία των παικτών του Άλαρνταϊς αναλώθηκε σε μακρινές μπαλιές και φυσικά, στην πλειοψηφία τους αντιμετωπίστηκαν πολύ εύκολα από την άμυνα της Τότεναμ. Στις λίγες περιπτώσεις που οι μαυρόγατες έφτασαν μέχρι την αντίπαλη περιοχή, η τελική προσπάθεια δεν είχε και μεγάλη επιτυχία. Το γκολ του Φαν Άανλοτ ήταν απλά μία αχτίδα στο κατά τα άλλα κακό επιθετικά παιχνίδι της Σάντερλαντ. Η τελευταία μπορεί να μην είχε και πολλές απαιτήσεις από το παιχνίδι, όμως αυτό δεν δικαιολογεί αυτά που είδαμε.

Ο… χαμένος Ντέλε Άλι

Τη στιγμή που ο Ντεμπελέ ήταν άψογος, ο Ντέλε Άλι δεν κατάφερε να βρει ρυθμό. Ίσως αυτό έχει να κάνει με την ίδια την παρουσία του Βέλγου στην 11άδα και αν αυτό ισχύει, τότε ο Ποκετίνο θα πρέπει να βρει τη λύση, για να τους χωρέσει και τους δύο. Βέβαια, η κακή εμφάνιση του νεαρού μέσου δείχνει και τη δουλειά, που έκαναν οι φιλοξενούμενοι στη μεσαία γραμμή.

Σε καμία στιγμή δεν έδειξε ικανός να κερδίσει μία μονομαχία. Επιπλέον, μόνο οι παράλληλες μπαλιές του έβρισκαν στόχο. Βρέθηκε… παντού, κάτι που ήταν εντυπωσιακό, όμως στο τέλος ήταν χωρίς ουσία. Ακόμη και τα σουτ του, που συνήθως βρίσκουν στόχο, δεν ήταν το ίδιο καλά με τις προηγούμενες αγωνιστικές.

Ο Πάτρικ ανεβαίνει

Η πλευρά του μπορεί να λύγισε από την πίεση μίας καλύτερης ομάδας, όμως ο Πάτρικ Φαν Άανολτ μπορεί να είναι ευχαριστημένος και με το παραπάνω για την εμφάνισή του. Όχι μόνο πέτυχε το μοναδικό γκολ της Σάντερλαντ, αλλά ανεβοκατέβαινε συνεχώς την πλευρά του, προκαλώντας προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα.

Ο συνδυασμός με τον Τζόνσον στο γκολ είναι ένα δείγμα του μικρόκοσμου των δυνατοτήτων του Φαν Άανολτ: είναι πειθαρχημένος, ικανός να πασάρει σωστά και γρήγορος, για να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους. Αφήστε τα φονικά του τελειώματα. Αν βγάλουμε από την εξίσωση τις μακρινές μπαλιές, που έβγαλε στο ματς λόγω της τακτικής της Σάντερλαντ, τότε η ποιότητά του είναι εμφανής.

Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι δεν είναι και… πρώτο μπόι, η αντίληψη και το σωστό timing του επιτρέπουν να κερδίζει μονομαχίες ψηλά. Αυτό, οδήγησε στο εντυπωσιακό 100% στις προσπάθειες να διώξει στο παιχνίδι με την Τότεναμ.

 

Τελευταία Νέα