Οι 100 καλύτεροι του 2015 (80-71)

Gazzetta team
Οι 100 καλύτεροι του 2015 (80-71)

bet365

To 2015... φεύγει και το FourFourTwo παρουσιάζει τους 100 κορυφαίους παίκτες της χρονιάς. Δείτε την πρώτη δεκάδα από το 80 μέχρι το 71.

Χακάν Τσαλχάνογλου: Μάγεψε με τις εμφανίσεις του με τη φανέλα του Αμβούργου τη σεζόν 2013-14 κι από τότε... εκτοξεύθηκε! Είναι ίσως ο πιο υποσχόμενος παίκτης στη Γερμανία και όχι μόνο... Μπορεί να παίξει και ως φόργουορντ, να δημιουργήσει, αλλά και να σκοράρει! Με δέκα ασίστ φέτος δείχνει τις τεράστιες του δυνατότητες, ενώ προκαλεί... φόβο στους αντίπαλους γκολκίπερ με το δυνατό του σουτ! Αυτός ο συνδυασμός δύναμης και ακρίβειας τον φέρνει στη λίστα με τους σπεσιαλίστες στημένων στον Πλανήτη. «Θέλω να είμαι ο Μεσούτ Οζίλ της Τουρκίας» τόνισε ο 21χρονος, ο οποίος προσπαθεί να μιμηθεί τον εξαιρετικό μέσο της Αρσεναλ!

Ντανιέλε Ντε Ρόσι «Δεν ήμουν ποτέ τρελός για το περιβραχιόνιο» είπε πει ο Ντε Ρόσι το 2013! «Είμαι περήφανος που είμαι... υπαρχηγός στη Ρόμα» τόνισε. Ωστόσο, είναι ανήσυχος για το παρατσούκλι του ‘Future Captain’, αφού βλέπει πως ο Τότι παίζει ακόμα ποδόσφαιρο! Στα 32 του χρόνια, παραμένει ο ηγέτης της Ρόμα, εξαιρετικός μέσος, όπου για μια δεκαετία κάνει εντυπωσιακές εμφανίσεις. «Δεν χρειάζομαι το περιβραχιόνιο για να είμαι ευτυχισμένος». Το σκουντέτο θα είναι ωραίο, αλλά θα τα καταφέρει; Επτά φορές δεύτερος είναι πολλές...

Χουλκ: Οταν ο Χουλκ έχε κέφια είναι πολύ καλός! Απογοητευτικά ασυνεπής δεν μπήκε στην ελίτ του ποδοσφαίρου, αν και το 2015 υπάρχουν πολλές λάμψεις ιδιοφυίας, γι αυτό και μπήκε στο Club των 100 κορυφαίων! Στέφθηκε πρωταθλητής Ρωσίας, ενώ έκανε μεγάλα ματς στον όμιλο του Τσάμπιονσ Λιγκ. Η γκολάρα του στο περσινό ματς με τη Σεβίλλη δείχνει πόσο ψηλά θα μπορούσε να φτάσει!

Ντανίλο: Το άστρο του έλαμψε και από την Πόρτο βρέθηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης έναντι 31.5 εκατ. ευρώ! Είναι ένα ολοκληρωμένο σύγχρονο μπακ, έχει τρελό ρυθμό, φυσική δύναμη και αίσθηση του γκολ! Σκόραρε επτά γκολ για την Πόρτο την περσινή σεζόν και έχει ήδη ανοίξει λογαριασμό απέναντι στη Θέλτα! Ωστόσο, η εικόνα του στο Clasico τα χάλασε όλα και η τεσσάτα ήταν βαριά και για τον ίδιο!

Μέμφις Ντεπάι: Μετά τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ, ο Ντεπάι ήξερε ακριβώς τι έπρεπε να κάνει την περσινή σεζόν στην Ολλανδία! Με 22 γκολ σε μια σεζόν βοήθησε την PSV να επιστρέψει στην κορυφή της Ολλανδίας έπειτα από επτά χρόνια. Δεν ήταν έκπληξη πως η Μάντσεστερ έκανε τα πάντα για να τον αποκτήσει και ο Λουίς Φαν Χάαλ ήταν εκείνος που εξασφάλισε την υπογραφή του τον Ιούνιο! Η αφομοίωσή του Ντεπάι στην Πρεμιερ Λιγκ δεν υπήρξε εντελώς ομαλή, με τον Μαρσιά να τον επισκιάζει στις πρώτες εβδομάδες της σεζόν! Τα σημάδια πάντως είναι ικανοποιητικά και στη Γιουνάιτεντ τον πιστεύουν αρκετά!

Τζόε Χαρτ: Μπορεί να επικρίθηκε από πολλούς, μπορεί να μην κέρδισε κανένα τίτλο τη σεζόν που πέρασε, αλλά το Νο1 της Εθνικής κράτησε 14 φορές ανέπαφη την εστία του. Σημαντικό κατόρθωμα, αν σκεφτεί κανείς τις αλλαγές που συνέβησαν στην άμυνα της ομάδας τους. Μια τρελή παράσταση στο Καμπ Νου, έσωσε 10 από τις ευκαιρίες της Μπαρτσελόνα, δυστυχώς όμως δεν ήταν αρκετή για να δώσει στην ομάδα του την πρόκριση στα προημιτελικά!

Χουάν Μάτα: Οι αφίξεις των Ντι Μαρία, Φαλκάο μπορεί να περιόρισαν την επιρροή του Μάτα την περασμένη σεζόν, αλλά σιγά - σιγά ο ίδιος ανεβάζει στροφές και σημειώνει πρόοδο στο Ολντ Τράφορντ! Με 10 γκολ και 4 ασίστ βοήθησε τα μέγιστα, ώστε η Γιουνάιτεντ να επιστρέψει στην κορυφαία τετράδα του Νησιού! Ο τρόπος ο οποίος μπορεί να επιλέξει και να εκτελέσει είναι ιδανικός! Μπορεί να επιβάλει τον ρυθμό του, εφευρετικός μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη μεγάλη πρόκληση για την κατάκτηση του τίτλου! Αν τα καταφέρει και βοηθήσει τους «Κόκκινους» να φτάσουν σε αυτό τον στόχο θα γίνει για πάντα το αγαπημένο παιδί της εξέδρας!

Ράτζα Ναϊνγκολάν: Εκρηκτικός, βγάζει τρελή ενέργεια στο γήπεδο, λυσσαλέα άμυνα και πολύ έξυπνος στο να μαρκάρει! Βγάζει πάθος στο γήπεδο, δεν φοβάται να βάλει το πόδι του κι έχει μάθει να κερδίζει τις προκλήσεις! Βέβαια, δεν έχει μόνο αυτό το ρόλο, αφού μπορεί να σερβίρει θαυμάσια και έχει μερίδιο επιτυχίας σε πολύ κρίσιμα γκολ! Μετά το χαμένο ταξίδι στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Ναϊνγκολάν έχει γίνει ζωτικής σημασίας για τη βελγική ομάδα και μετά το Euro η Ρόμα μπορεί να λάβει δελεαστικές προσφορές για τον 27χρονο!

Θέσαρ Αθπιλικουέτα: Ναι, η Τσέλσι είναι απελπιστική αυτή τη σεζόν, αλλά υπάρχει ένα παίκτης που έχει... αναγκάσει τον Μουρίνιο να τον έχει στα βασικά του πλάνα. Το 2014-15, ο 26χρονος κέρδισε τον πρώτο του πρωτάθλημα ως επαγγελματίας, ενώ είχε προηγηθεί το League Cup κόντρα στους Σπερς τον Μάρτιο! Ζωτικής σημασίας για τις δυο επιτυχίες, ο Ισπανός θα πρέπει να συνεχίσει να είναι δυνατός και στο Champions League αν η ομάδα του καταφέρει να προκριθεί! «Νομίζω πως μια ομάδα με 11 Αθπιλικουέτα θα μπορούσε πιθανότατα να κερδίσει το Champions League» τόνισε ο Μουρίνιο. Είναι παίκτης που μπορεί να βοηθήσει, ώστε να σταματήσει η πτωτική πορεία των Μπλε, ενώ θα μπορούσε να γίνει πρώτη επιλογή για την Ισπανία στο Euro 2016!

Μαρσέλο: Δεν μπορεί να είναι... εύκολα να παίζεις αριστερό μπακ στη Ρεάλ Μαδρίτης. Σε μια ομάδα που καθοδηγείται από ονειροπόλους που πιθανότατα προτιμούν ένα σχήμα για τους...Harlem Globetrotters, ο Μαρσέλο είναι εκεί για να κρατά την πλευρά του! Ιστορικά, παραμένει στη σκιά του Ρομπέρτο Κάρλος, αλλά αυτό δεν δείχνει το σκέφτεται...Εχοντας ζήσει τη φτώχεια του Ρίο, ο Μαρσέλο ακτινοβολεί ευγνωμοσύνη, ταπεινότητα και χιούμορ «Στη ζωή πρέπει να προσπαθείς να είναι ευτυχισμένος. Πάντα ειχα αυτό ως στόχο στη ζωή και προσπαθώ να το μεταδώσω και στα αποδυτήρια». Αλλά δεν είναι ένας παλιάτσος που χαμογελά, επτά προπονητές, από τον Καπέλο μέχρι τον Μπενίτεθ του έδειξαν την εκτίμησή τους, ενώ ο Κάρλος είπε: «Εχει καλύτερη τεχνική από μένα...»

*Δείτε εδώ τη λίστα από το 90 μέχρι το 81.

 

Τελευταία Νέα