Μεξικό: Η κατάρα των τραυματισμών

Μεξικό: Η κατάρα των τραυματισμών

Μεξικό: Η κατάρα των τραυματισμών

bet365

Ο Λουίς Μόντες έσπασε το πόδι του και τέθηκε εκτός Mundial και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για άλλους 7 Μεξικάνους που έχασαν το μεγάλο ραντεβού την τελευταία στιγμή.

Ενώ βρισκόταν στη φάση του τελικού μονταρίσματος πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, η ομάδα του Μιγκέλ Ερέρα υπέστη πλήγμα με τον τραυματισμό του Λουίς Μόντες, οποίος μπορεί να μείνει εκτός δράσης ακόμα και για εννιά μήνες. Ο πολυσύνθετος μέσος της Λεόν υπέστη κάταγμα κνήμης-περόνης σε μονομαχία με τον Σεγούντο Καστίγιο στον φιλικό αγώνα με τον Ισημερινό και το όνειρό του για συμμετοχή στο Mundial του 2010 έλαβε τέλος. Οπως όμως δείχνει η λίστα που ακολουθεί, το Μεξικό είναι συνηθισμένο στο να χάνει παίκτες λίγο πριν τα μεγάλα ραντεβού, ενώ το συγκεκριμένο είδος τραυματισμού έχει πλήξει τους «Τρι» ουκ ολίγες φορές...

Κάρλος 'Τσάρο' Λάρα
Ο Αργεντινός άφησε εποχή με την φανέλα της Ζαπατέκ έχοντας πάρει μεταγραφή από την Ρίβερ Πλέιτ το 1956. Με το Mundial του 1962 να είναι προ των πυλών, ο τότε ομοσπονδιακός τεχνικός, Ιγνάσιο Τρέγιες, ζήτησε να αλλάξει Εθνικότητα έτσι ώστε να μπορέσει να τον πάρει στην Εθνική Μεξικού. Οι διαδικασίες είχαν ολοκληρωθεί έτσι ώστε το θέλημα του προνητή να γίνει πραγματικότητα, όμως μερικές εβδομάδες πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Λάρα τραυματίστηκε στον αστράγαλο και έμεινε εκτός της λίστας όσων έδωσαν το «παρών» στα γήπεδα της Χιλής.

Αλμπέρτο Ονόφρε
Ο αμυντικός μέσος της Γκουαδαλαχάρα ήταν ένας από τους κορυφαίους παίκτες της εποχής και κάποιος πάνω στον οποίο βασιζόταν το Μεξικό για το Mundial του 1970 το οποίο φιλοξενούσε η χώρα. Τα πάντα όμως γκρεμίστηκαν μόλις τρεις μέρες πριν την έναρξη της διοργάνωσης. Ο άσος της Τσίβας υπέστη κάταγμα κνήμης-περόνης σε κόντρα με τον μπακ, Χουάν Μανουέλ Αλεχάντρες, στην τελευταία προπόνηση των «Τρι» και έμεινε εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η αρνητική εξέλιξη τον ανάγκασε να πραγματοποιήσει μόλις τέσσερις συμμετοχές με την Εθνική Μεξικού και τελικά αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 1973 μετά από επτά χρόνια καριέρας.

Φρανσίσκο Χαβιέρ 'Ελ Αμπουέλο' Κρους
Ηνωμένες Πολιτείες το 1994. Ο επιθετικός που ξεκίνησε την καριέρα του στην Μοντερέι και την τελείωσε στην ίδια ομάδα βοήθησε το Μεξικό να φτάσει στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986, όπου ηττήθηκε από την Γερμανία. Από εκείνη τη στιγμή και μέχρι τα προκριματικά του 1993, ο Κρους ήταν επιβλητική φιγούρα στην επίθεση των «Τρι» και Εθνικός ήρωας, αφού στο τελευταίο ματς πέτυχε το γκολ που χάρισε τη νίκη κόντρα στον Καναδά και χάρισε την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο ίδιος πάντως, δεν έμελλε να βρεθεί εκεί αφού τραυματίστηκε στη φάση του καθοριστικού γκολ και έμεινε εκτός της διοργάνωσης.

Νταβίδ Οτέο
Ο κεντρικός αμυντικός που αγωνίστηκε για επτά χρόνια με τη φανέλα της Πούμας (1992-1999) δεν κατάφερε να βρεθεί στην αποστολή του Μανουέλ Λαπουέντε με τους παίκτες που πραγματοποίησαν το ταξίδι στα γήπεδα της Γαλλίας στο Mundial του 1998 αφού τραυματίστηκε πριν την έναρξη της διοργάνωσης. Δεν μπόρεσε να αποθεραπευτεί και να είναι έτοιμος για το μεγάλο ραντεβού και κόπηκε από τη λίστα με τους 25, όπως συνέβη και με τον Πάουλο Σέζαρ 'Τιλόν' Τσάβες.

Κλαούντιο Σουάρες
Ο παίκτης που έχει τις περισσότερες συμμετοχές με το Εθνόσημο στο στήθος (180) είναι και αυτός στη λίστα με τους παίκτες που είχαν τραυματισμό στο πριν την έναρξη ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο αμυντικός υπέστη κάταγμα κνήμης-περόνες σε προπόνηση και δεν κατάφερε να βρεθεί στην αποστολή για το Mundial του 2002 στα γήπεδα της Κορέας και της Ιαπωνίας. Ο «αυτοκράτορας» κατάφερε να αποθεραπευτεί λίγο πριν την έναρξη του τουρνουά, όμως δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή από τον Χαβιέρ Αγκίρε, ο οποίος θεώρησε ότι δεν έχει την απαιτούμενη φυσική κατάσταση και αγωνιστικό ρυθμό.

Μιγκέλ Σαμπάχ
Και στο Mundial της Νοτίου Αφρικής υπήρχε απώλεια εξαιτίας τραυματισμού, αν και λίγοι θα το θυμούνται. Ο Μιγκέλ Σαμπάχ -που αγωνιζόταν τότε στην Μονάρκας- ήταν μέσα στα ονόματα που είχε υπόψη του ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Χαβιέρ Αγκίρε, για την επίθεση της Εθνικής Μεξικού, όμως η ατυχία του χτύπησε την πόρτα. Ο 31χρονος φορ υπέστη ρήξη συνδέσμων στο αριστερό πόδι στα τέλη Απριλίου και έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στα πλάνα του «Βάσκου» για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010.

Χουάν Κάρλος Μεδίνα
Ο «νέγκρο» χτύπησε κατά τη διάρκεια των προπονήσεων πριν τα πρώτα διλικά προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Ο χαφ της κλαμπ Αμέρικα υπέστη τραυματισμό στον δεξιό αστράγαλο και αναγκάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση, η οποία τον υποχρέωσε να μείνει εκτός του μεγάλου ραντεβού στα γήπεδα της Βραζιλίας. Τη θέση του πήρε ο παίκτης της Ντεπορτίβο Τολούκα, Μιγκέλ Πόνσε.

Follow me: Giorgio_Oddo

 

Τελευταία Νέα