Άρσεναλ, η... αόρατη ομάδα και η λύση με Αρτέτα!

Άρσεναλ, η... αόρατη ομάδα και η λύση με Αρτέτα!

bet365

Την ώρα που η Τότεναμ ανεβάζει στροφές με τον Μουρίνιο, η Άρσεναλ ακόμα ψάχνει τον νέο της προπονητή! Οι Λονδρέζοι βυθίζονται και ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος.

Δέκα λεπτά είχαν παιχθεί στο 2ο μέρος με τη Σίτι να προηγείται 3-0 της Άρσεναλ. Ο Μικέλ Αρτέτα σηκώθηκε από τον πάγκο για να πάει δίπλα στον Γκουαρδιόλα και του μιλήσει στο αυτί. Φάνηκε να του κάνει λόγο για τακτικές και μέσα σε σύντομο διάστημα ο Μπερνάρντο Σίλβα έμπαινε αντί του Φόντεν. Ήταν ίσως η μοναδική φορά που ο Αρτέτα βγήκε από τον χώρο του. Κρατούσε μέχρι τότε πολύ χαμηλό προφίλ με δεδομένες και τις πληροφορίες πως είχε κάνει συνάντηση με την Άρσεναλ. Οι φωτογραφίες που είχαν βγει εκείνη την ημέρα ήταν με τον εκτελεστικό διευθυντή των Κανονιέρηδων, Βινάι Βενκατεσάμ, κάτι που οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι θα πήγαινε εκεί.

Ο Αρτέτα όμως για τον Καταλανό δεν ήταν ποτέ ένας απλός συνεργάτης. Ήταν το πιο αξιόπιστο άτομο που είχε στο πλευρό του. Ο Ισπανός είναι το απόλυτο παράδειγμα του κορυφαίου βοηθού και το πως έχει μεγάλο και υψηλό status σε μία ομάδα. Ο Φρέντι Λιούνγκμπεργκ από την άλλη δεν έχει τέτοια στήριξη. Είναι απίστευτο πως η λονδρέζικη ομάδα πήγε να παίξει ματς με τους πρωταθλητές Αγγλίας χωρίς ουσιαστικά να έχει προπονητικό επιτελείο.


Όσο η Άρσεναλ σκέφτεται το τι θα κάνει, ο Σουηδός δεν έχει άδεια να προπονήσει ομάδα. Τον βοηθάει ο Πετρ Μερτεσάκερ που όμως παραδέχθηκε δεν τον ενδιαφέρει η προπονητική. Ο Γκουαρδιόλα έχει τρεις βοηθούς και ο Λιούντμπεργκ με το ζόρι έναν. Άρα, πως να προκαλεί έκπληξη ότι συμβαίνει στην Άρσεναλ; Είναι μία ομάδα χωρίς πλάνο. Ναι, 18 ημέρες μετά το αντίο στον Έμερι, οι Λονδρέζοι δεν έχει να παρουσιάσουν τίποτα.


Η Τότεναμ όταν απέλυσε τον Ποκετίνο έκλεισε τον Μουρίνιο μέσα σε 24 ώρες. Όταν τελείωσε το ματς με την Σίτι η Άρσεναλ είχε συμπληρώσει 793 ώρες χωρίς προπονητή μετά την αποχώρηση του Έμερι. Άργησε πολύ στο να διώξει τον Βάσκο και τώρα αργεί πολύ να βρει τον επόμενο. Στην Άρσεναλ όλα κυλούν σε αργό και βασανιστικό ρυθμό.

Ο Λιούνγκμπεργκ στις συνεντεύξεις Τύπου εξήγησε πως ο Μερτεσάκερ κάνει δύο δουλειές, καθώς είναι και στην Ακαδημία και ότι χρειάζεται χρόνος. Κι άλλος χρόνος δηλαδή; Ο Λιούνμπεργκ τόνισε ακόμα πως είναι πολύ τιμητικό να είναι στην Άρσεναλ ανεξάρτητα από το τι θα γίνει μετά. Σε αυτήν την περίπτωση η πίεση είναι στην διοίκηση. Ειδικά δε με την πληροφόρηση για πιθανότητα παραμονής του 42χρονου στον πάγκο μέχρι το τέλος της σεζόν. Και μπορεί η ομάδα να δείχνει μία έστω μικρή βελτίωση αλλά η μία νίκη σε πέντε αγώνες δεν είναι επίδοση άξια αναφοράς.


Το ίδιο βέβαια μπορεί να ίσχυε και για τον Αρτέτα παρότι έχει δουλέψει σε πολύ υψηλό επίπεδο και πλάι στον Γκουαρδιόλα. Και ο Ισπανός είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Είναι όμως ένα ρίσκο που ίσως να θέλουν να το πάρουν στην Άρσεναλ. Εξάλλου ήταν η 5η σερί ήττα από τη Σίτι. Κι ενώ με την Γουέστ Χαμ είχε ένα καλό διάστημα με τη Μάντσεστερ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα... Ήταν μέχρι να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα ο Ντε Μπρόινε. Μετά ήταν σαν να τελείωσε ο αγώνας...


Το 2004 ο Ζιλμπέρτο ήταν το αόρατο τείχος της Άρσεναλ. Τώρα η ομάδα έχει αόρατο κέντρο. Ο Αρτέτα ήταν ένας εξαιρετικός μέσος της ομάδας οπότε το καταλαβαίνει αυτό. Το ματς το είδε και ο ατζέντης του Γουίλιαμ Σαλιμπά, του νεαρού αμυντικού που ανήκει στην Άρσεναλ. Το κλίμα είναι άσχημο, η ομάδα δείχνει πως δε συμβαδίζει με τους στόχους της. Υπάρχει κάτι θετικό; Ο Λιούνγκμπεργκ έβαλε στο ματς και τρεις παίκτες Ακαδημίας. Ομως ο Οζίλ φρόντισε να τα κάνω ξανά όλα άνω - κάτω. Όταν έγινε αλλαγή πάντως πέταξε τα γάντια του κι έδειξε αρκετά ενοχλημένος. Ίσως η λογική αξιοποίησης πιτσιρικάδων να βοηθήσει την Άρσεναλ στην συνέχεια. Ο Σουηδός έχει τα παραδείγματα των Γουίλοκ και Σμιθ Ρόου. Ξέρει καλά τα παιδιά των Ακαδημιών διότι θήτευσε εκεί. Όπως και να έχει σύντομα θα ληφθούν οι αποφάσεις που πρέπει ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται... Θα είναι αργά; Ο χρόνος θα δείξει...

 

Τελευταία Νέα