Ο Ντιά ταξίδεψε σε τρία χρόνια από την 7η κατηγορία, στην κορυφή των σκόρερ της Ligue1

Gazzetta team
Ο Ντιά ταξίδεψε σε τρία χρόνια από την 7η κατηγορία, στην κορυφή των σκόρερ της Ligue1

bet365

Με οκτώ γκολ σε 10 αγωνιστικές. Με σπάνιο γκάζι και έκρηξη. Ο Μπουλαγιέ Ντιά από πιτσιρικάς που απέρριπταν όλοι, εκτινάχτηκε με τη Ρεμς και ατενίζει το γαλλικό ποδόσφαιρο ως πρώτος σκόρερ του.

Το γαλλικό ποδόσφαιρο δεν παύει ποτέ να παράγει ενδιαφέρουσες ιστορίες στην κάθε σεζόν του. Πριν από δύο μήνες, ο Μπουλαγιέ Ντιά βρέθηκε με το ένα πόδι στην Μπράιτον, αλλά η Ρεμς αποφάσισε να σταματήσει τη διαδικασία της μεταγραφής, ενώ ο παίκτης της ήταν ήδη μέσα στο αεροπλάνο και ταξίδευε στην Αγγλία. Και τελικά έπραξε πολύ σωστά. Ο 23χρονος επιθετικός όχι μόνο έγινε μια από τις αποκαλύψεις της σεζόν, αλλά είναι ο κορυφαίος σκόρερ στη Ligue1 μετά από 10 αγωνιστικές, σημειώνοντας ήδη οκτώ γκολ, έχοντας αγωνιστεί σε ισάριθμα ματς.

Ο Ντιά είναι η βασική φιγούρα, χάρη στην οποία η Ρεμς μπορεί να ελπίζει στην παραμονή. Μία ομάδα που έχει συνηθίζει να ζει όχι στο παρόν, αλλά με τις αναμνήσεις της ποδοσφαιρικής σαμπάνιας που άνοιξαν κάποτε οι θρυλικοί Ραϊμόν Κοπά, Αλμπέρ Μπατό και Ζιστ Φοντέν, οι οποίοι τη δεκαετία του '50 οδήγησαν τον σύλλογο σε δύο τελικούς Κυπέλλου Πρωταθλητριών εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης. Στην πραγματικότητα, το ιστορικό club από την περιοχή των Αρδενών, έπαιξε και πάλι έναν αγώνα σε ευρωπαϊκό αγώνα φέτος, αν και αποκλείστηκε στην προηγούμενη φάση του Europa League και δεν μπήκε καν στον όμιλο.

Για να καταφέρει αυτό το ξεπέταγμα στην καριέρα του ο Ντιά έπρεπε να ξεπεράσει πάρα πολλά εμπόδια. Μόλις τρία χρόνια πριν έπαιζε στην παγκοσμίως άγνωστη Ογιονά, στην 7η κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου. Και δύο χρόνια ακόμα πιο πίσω, καθώς η Λυών τον είχε απορρίψει σε μια δοκιμή, ο 18χρονος τότε επιθετικός ήταν ένα βήμα μακριά από την έξοδο από το ποδόσφαιρο, καταφεύγοντας σε ερασιτεχνικούς συλλόγους, στους οποίους δεν ξεχώριζε καν.

Ωστόσο, μία καλή σεζόν το 2018 στη Ζουρά Σουντ, στην 5η κατηγορία της Γαλλίας, σκόραρε 15 γκολ, επίδοση που έκανε τη Ρεμς να τον προσέξει και να τον αποκτήσει με μόνο 60.000 ευρώ. Αρχικά τον τοποθέτησε στη Β' ομάδα της, αλλά εκεί δεν έμεινε πολύ. Ηταν ένα φιλικό εναντίον της Λιλ τον Αύγουστο του 2018, όπου ο Ντιά έκανε τρελά πράγματα και προκάλεσε την άμεση προώθησή του στην πρώτη ομάδα. Σταδιακά άρχισε να παίρνει αγωνιστικά λεπτά, φτάνοντας στο σημείο να είναι ο αδιαμφισβήτητος βασικός φορ για τον κόουτς Νταβίντ Γκιόν.

Η κορύφωση για τον νεαρό επιθετικό ήρθε στο “Παρκ ντε Πρενς” εναντίον της Παρί, τον Σεπτέμβριο του 2019. Σε εκείνο το τρελό 0-2 έπαιξε εντυπωσιακά, έκανε άνω κάτω την άμυνα των πρωταθλητών, έβαλε ένα όμορφο γκολ και έστρεψε για τα καλά πάνω τους τους προβολείς. Η περσινή κουτσουρεμένη χρονιά ολοκληρώθηκε με οκτώ γκολ, όσα έχει προλάβει δηλαδή να βάλει ήδη φέτος. Στο εκπληκτικό 0-4 επί της Μονπελιέ τον περασμένο Οκτώβριο, ο Ντιά έκανε κάτι σπάνιο. Εγινε ο πρώτος παίκτης της Ρεμς μετά τον θρυλικό Αργεντινό, Κάρλος Μπιάνκι από το 1975, που σημειώνει χατ τρικ στη Ligue1.

Για τους περισσότερους που δεν τον έχουν παρακολουθήσει, πρόκειται για έναν άκρως εκρηκτικό, δυνατό και έξυπνο φορ, ο οποίος συμπεριφέρεται τέλεια σε ανοικτούς χώρους και είναι ιδανικός για ομάδες όπως η Ρεμς που παίζουν με αντεπιθέσεις. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα του δεν ξεκίνησε καλά τη σεζόν, και την 7η αγωνιστική βρέθηκε στον πάτο της βαθμολογίας, ο Ντιά το πήρε πάνω του και έχει αντιστρέψει την κατάσταση.

Στο τελευταίο του παιχνίδι συμμετείχε στα τρία από τα τέσσερα γκολ κόντρα στη Λανς, επιβεβαιώνοντας ότι είναι σήμερα ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στο γαλλικό ποδόσφαιρο. Στα 23 του πραγματοποιεί μία ονειρεμένη σεζόν, που θα μπορούσε να κορυφωθεί με μία κλήση στην Εθνική ομάδα. Αλλά σε ποια άραγε; Ο Μπουλαγιέ Ντιά μπορεί να έχει γεννηθεί στη Γαλλία, αλλά διαθέτει σενεγαλέζικη υπηκοότητα.

Ακόμα δεν έχει κληθεί σε κάποια εκ των δύο, με τα δημοσιεύματα να λένε ότι του έχει τηλεφωνήσει ο Ντιντιέ Ντεσάν. Μέχρι τότε όμως ο ίδιος δηλώνει ότι το μοναδικό που τον απασχολεί αυτή τη στιγμή, είναι να κάνει τα πάντα ώστε να εξασφαλίσει τη σωτηρία της Ρεμς, βιώνοντας μία ιστορία αφοσίωσης και επιμονής. Ενα παράδειγμα για το πώς κάποιος που απορρίφθηκε ξανά και ξανά, ανέβηκε σε τρία χρόνια επτά σκάλες στην ιεραρχία του γαλλικού ποδοσφαίρου. Και ίσως να έχει και ακόμα πιο ψηλά...

 

Τελευταία Νέα