UEFA Super Cup: Οι κορυφαίοι τελικοί

UEFA Super Cup: Οι κορυφαίοι τελικοί

bet365

Μπάγερν και Σεβίλλη διεκδικούν το πρώτο τρόπαιο της σεζόν και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τα πιο εντυπωσιακά παιχνίδια στην ιστορία του θεσμού.
Ρεάλ Μαδρίτης – Γαλατασαράι 1-2 (2000)

Ήταν ο πρώτος τελικός που τέθηκαν αντιμέτωποι ο κάτοχος του Champions League και ο κάτοχος του κυπέλλου UEFA (μέχρι το 1999 ο δεύτερος φιναλίστ ήταν από το κύπελλο κυπελλούχων). Η Ρεάλ Μαδρίτης του Φίγκο, του Ραούλ και του Ρομπέρτο Κάρλος ήταν το μεγάλο φαβορί απέναντι στη Γαλατασαράι, όμως υπολόγιζε χωρίς τον Ζαρντέλ. Στο ντεμπούτο του με την τουρκική ομάδα, ο Βραζιλιάνος επιθετικός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, στο Λουί Ντε του Μονακό. Ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, με τον Ραούλ να ισοφαρίζει και να στέλνει το ματς στην παράταση. Εκεί, ο Ζαρντέλ χτύπησε ξανά και με ένα «χρυσό» γκολ έδωσε τη νίκη στη Γαλατά με 2-1. Μέχρι και σήμερα παραμένει ο μοναδικός τελικός, που κρίθηκε με «χρυσό» γκολ.

Τσέλσι – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-4 (2012)
Στο «πικ» της καριέρας του βρισκόταν εκείνη την εποχή ο Ρανταμέλ Φαλκάο και φρόντισε να το επιβεβαιώσει ξανά. Λίγους μήνες πριν, είχε οδηγήσει την Ατλέτικο Μαδρίτης στην κατάκτηση του Europa League απέναντι στην Μπιλμπάο (δύο γκολ στον τελικό) και αυτή τη φορά ήταν η σειρά της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Τσέλσι, να γίνει θύμα του. Ο Κολομβιανός επιθετικός ήταν εντυπωσιακός στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, στο Λουί Ντε, σημειώνοντας τρία τέρματα για τους «ροχιμπλάνκος». Στην επανάληψη, Μιράντα και Κέιχιλ διαμόρφωσαν το τελικό 4-1 για την ομάδα του Σιμεόνε, όμως ο Φαλκάο είχε ήδη γράψει ιστορία. Έγινε ο μοναδικός παίκτης στο θεσμό, που έκανε χατ-τρικ σε μονό τελικό.

Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη 5-4 (2015)
Δύο ρεκόρ σημειώθηκαν στο συγκεκριμένο τελικό. Πρώτον, οι πάνω από 50 χιλιάδες θεατές που βρέθηκαν στο εθνικό στάδιο της Τιφλίδας ήταν οι περισσότεροι που παρακολούθησαν ποτέ (μονό) αγώνα για το ευρωπαϊκό Super Cup και δεύτερον, τα εννέα τέρματα που σημειώθηκαν ήταν τα περισσότερα στην ιστορία. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπαρτσελόνα και η κάτοχος του Europa League Σεβίλλη προσέφεραν ένα χορταστικό θέαμα και πολλές ανατροπές. Οι «μπλαουγκράνα» προηγήθηκαν με 4-1 στο δεύτερο ημίχρονο, όμως χαλάρωσαν και ισοφαρίστηκαν σε 4-4 λίγο πριν το φινάλε. Ο τελικός πήγε στην παράταση, όπου ο Πέδρο διαμόρφωσε το τελικό 5-4 για την παρέα του Λιονέλ Μέσι.

Ρεάλ Μαδρίτης – Σεβίλλη 3-2 (2016)
Για μία ακόμη χρονιά, το ευρωπαϊκό Super Cup ήταν ένας ισπανικός «εμφύλιος». Στη θέση της πρωταθλήτριας Ευρώπης ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης (αντί της Μπαρτσελόνα), όμως κάτοχος του Europa League ήταν ξανά η Σεβίλλη. Οι Ανδαλουσιανοί κρατούσαν τη νίκη μέχρι τις καθυστερήσεις τις αναμέτρησης, όμως σε εκείνο το σημείο «χτύπησε» ο Σέρχιο Ράμος. Όπως είχε κάνει και στον τελικό του Champions League, το 2014, ο Ισπανός αμυντικός ισοφάρισε και έδωσε το «φιλί της ζωής» στους Μαδριλένους. Ο τελικός πήγε στην παράταση, όπου με ένα τέρμα του Καρβαχάλ στο τελευταίο λεπτό, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με 3-2, στο Λέρκενταλ του Τροντχάιμ.

 

Τελευταία Νέα