Jamie Vardy's havin' a party!

Γιώργος Κοντογεώργης
Jamie Vardy's havin' a party!

bet365

Το FourFourTwo του Gazzetta γράφει για τον Τζέιμι Βάρντι, ο οποίος έγινε ο πρώτος που σκοράρει κόντρα και στις 6 κορυφαίες ομάδες της Premier League σε μία σεζόν.

Το θαύμα της Λέστερ είναι κάτι που μπορεί να μην δούμε ποτέ ξανά στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, όμως βλέπουμε τον άνθρωπο που έπαιξε τεράστιο ρόλο σε αυτό, να συνεχίζει να κάνει θαύματα. Σε ένα ΣΚ το οποίο δεν έχει πρωτάθλημα στην Αγγλία, χαζεύουμε τα όσα έκανε ο επιθετικός των Foxes, ο οποίος αποδεικνύει κάθε φορά ότι είναι γεννημένος για τα μεγάλα παιχνίδια. Η ομάδα του Κλοντ Πιέλ έχασε από την Μάντσεστερ Σίτι στην πιο πρόσφατη αγωνιστική, όμως ο 31χρονος στράικερ βρήκε δίχτυα στο Etihad και αφού σκόραρε για τέταρτο σερί ματς στην Premier League, έκανε κάτι που ποτέ κανείς δεν είχε καταφέρει.

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Ο επιθετικός με την απίστευτη ταχύτητα, έγινε ο πρώτος που σκοράρει κόντρα σε Σίτι, Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Αρσεναλ και Τότεναμ στην ίδια σεζόν. Στον αγώνα στο Μάντσεστερ καλωσόρισε τον Αϊμερίκ Λαπόρτ στην Premier League αφήνοντάς τον πίσω και νικώντας τον Εντερσον για το 8ο γκολ του σε 10 αγώνες κόντρα στους big-six. Ο άσος από το Σέφιλντ είναι αυτή τη στιγμή ό,τι καλύτερο υπάρχει από το Νησί μετά τον Χάρι Κέιν και πριν και μετά το πρωτάθλημα της Λέστερ το 2016 'σκοτώνει' τις παραδοσιακές ομάδες της κατηγορίας.

Σε αυτή την τρελή πορεία στο top-level, η Λίβερπουλ είναι το αγαπημένο του θύμα καθώς έχει σκοράρει σε βάρος της 7 φορές στο πρωτάθλημα και αμέσως από κάτω είναι η Αρσεναλ στην οποία έχει βάλει 5 γκολ. Στη Σίτι με το τελευταίο, έφτασε τα 4, με την Γιουνάιτεντ έχει 3 και από 2 σε Τσέλσι και Τότεναμ. «Οταν παίζουμε με το top-6, ξέρουμε ότι ο Βάρντι θα βάλει γκολ. Αυτά που έχει κάνει και η ταχύτητά του, προκαλούν πρόβλημα στους αμυντικούς» λέει ο κεντρικός αμυντικός, Χάρι Μαγκουάιρ, ο οποίος, όπως και ο Βάρντι, είναι από το Σέφιλντ.

Από το καλοκαίρι του 2014 μέχρι σήμερα, έχει παίξει σε 43 αγώνες κόντρα σε αυτές τις 6 ομάδες και έχει σκοράρει τον εκπληκτικό αριθμό των 23 γκολ. Με την Λέστερ. Ο πιο κοντινός του είναι ο Αργεντινός επιθετικός, Σέρχιο Αγουέρο, ο οποίος φυσικά έχει μια αντίπαλο λιγότερη αφού είναι παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι. Ο Κουν έχει παίξει σε 31 τέτοια ματς και έχει 21 τέρματα, ενώ ο ακολουθεί ο συμπαίκτης του Βάρντι στην Εθνική Αγγλίας, Κέιν, με 18 τεμάχια σε 33 αναμετρήσεις. Σαντιό Μανέ [15 γκολ, 37 ματς], Γκίλφι Σίγκουρντσον [12 γκολ, 43 ματς] και Εντέν Αζάρ [12 γκολ, 34 ματς] κλείνουν την 6άδα στη σχετική λίστα.

Ο Βάρντι έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει το ρεκόρ του στους αγώνες με Αρσεναλ και Τότεναμ, ενώ τα γκολ σε τέσσερα σερί ματς είναι κάτι που κάνει για πρώτη φορά από το 2015 όταν και είχε σπάσει το ρεκόρ όλων των εποχών στην PL βρίσκοντας δίχτυα σε 11 διαδοχικές αγωνιστικές. Αυτό με την Σίτι ήταν το 13ο του φέτος στο πρωτάθλημα. Ετσι ισοφάρισε τη συγκομιδή της περσινής σεζόν και έχει ακόμα 11 αγώνες για να την ανεβάσει. «Ελπίζω να συνεχίσει μέχρι το τέλος, αφού έχουμε να παίξουμε με κάποιες μεγάλες ομάδες» είπε ο προπονητής της Λέστερ, Κλοντ Πιέλ. «Είναι σημαντικό να συνεχίσει τη φανταστική δουλειά. Δείχνει ποιότητα και είναι ένας εκπληκτικός παίκτης τον οποίο λατρεύουμε που έχουμε στην ομάδα».

 

Τελευταία Νέα