Ράγιο Βαγιεκάνο: Πειρατές στη θάλασσα του σύγχρονου ποδοσφαίρου (gTV)

Θάνος Σαρρής
Ράγιο Βαγιεκάνο: Πειρατές στη θάλασσα του σύγχρονου ποδοσφαίρου (gTV)

bet365

Το FourFourTwo του gazzetta.gr ταξίδεψε στην Μαδρίτη και κατέγραψε τη μοναδική σχέση της Ράγιο με την τοπική κοινωνία. Παίκτες, οπαδοί και δημοσιογράφοι μιλούν στην κάμερα του gazzetta για το «γαλατικό χωριό» του Βαγιέκας. ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΘΑΝΟΣ ΣΑΡΡΗΣ.

Το Βαγιέκας αποτελεί το καμάρι της εργατικής τάξης της Μαδρίτης, μια γειτονιά γεμάτη αλληλεγγύη, κοινωνικές ανησυχίες, διαφορετικότητα. Και στο επίκεντρό του βρίσκεται η Ράγιο Βαγιεκάνο, μια ποδοσφαιρική ομάδα διαφορετική από τις άλλες.

Ένας σύλλογος, ο οποίος αφουγκράζεται την κοινότητα που εκπροσωπεί, βρίσκεται σε ανοιχτή συζήτηση μαζί του, αντιδρά και μεταφέρει αρχές οι οποίες μοιάζουν παρωχημένες στο περιβάλλον του σύγχρονου ποδοσφαίρου, όμως κρατούν ζωντανό τον πραγματικό ρόλο του ποδοσφαίρου. Ακόμα κι όταν οι διοικούντες έχουν διαφορετική άποψη.

Η ταυτότητα του συλλόγου δημιουργείται από τις κοινωνικές του αξίες, οι οποίες μετρούν περισσότερο από κάθε αποτέλεσμα. Είναι, όπως λένε και οι Bukaneros, οι φανατικοί οπαδοί της Ράγιο, «μικρή στο γήπεδο, μεγάλη στις αξίες».

Το gazzetta.gr ταξίδεψε στην Μαδρίτη, περιπλανήθηκε στα στενά και τους δρόμους του Βαγιέκας, μίλησε με ανθρώπους εντός και εκτός ομάδας, παρακολούθησε αγώνα, πάτησε το χορτάρι του Estadio de Vallecas και κατέγραψε σε ένα οδοιπορικό τους λόγους που κάνουν τους «Φρανχιρόχος» τόσο διαφορετικούς! Τους λόγους που αποδεικνύουν ότι η Ράγιο αντιστέκεται και θα αντιστέκεται για πάντα σε όσους προσπαθούν να αλλοιώσουν την ταυτότητά της.

Στην κάμερα του gazzetta μιλά ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και νυν της Ράγιο, Τσόρι Ντομίνγκες, ο εμβληματικός αρχηγός Ρομπέρτο Τρασόρας, ο Αλβάρο Ολμέδο από την Marca, ο Χέλο, οπαδός και πρώην πρόεδρος στην Ομοσπονδία συνδέσμων και νυν επικεφαλής στην Peña Planeta Rayista, καθώς και ο Εντού Κορνέγο, οπαδός και δημοσιογράφος που μεγάλωσε μέσα στην γειτονιά και στο πλάι της ομάδας.

Αποστολή στη Μαδρίτη - Ρεπορτάζ- Επιμέλεια: Θάνος Σαρρής
Μοντάζ: Βασίλης Τσίγκας

*Ευχαριστούμε τους Social Waste και τον Κωνσταντή Παπακωνσταντίνου για το μουσικό μέρος του τραγουδιού «Ποτοσί», καθώς και τη Μαριλίζα Κοντογεώργου για την επιμέλεια της κεντρικής φωτογραφίας

 

Τελευταία Νέα