Εχει πολλά... κότσια!

Εχει πολλά... κότσια!

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
Εχει πολλά... κότσια!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την μεγάλη μαγκιά του Ορέστη Καρνέζη που αν και πέρασε πολλά καθιερώθηκε τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και στην Εθνική!

Η θέση του τερματοφύλακα είναι μακράν η πιο άχαρη, αφού τα λάθη του τον σημαδεύουν μία ζωή και μπορεί να του καταστρέψουν την καριέρα, ενώ ακόμα και σε μία εξαιρετική μέρα ένας τερματοφύλακας μπορεί να κάνει ένα λάθος και να καταδικάσει την ομάδα του. Εκτός όλων των άλλων οι προπονητές δεν συνηθίζουν να αλλάζουν εύκολα γκολκίπερ, για αυτό χρειάζεται μεγάλη υπομονή, για όποιον θέλει να καθιερωθεί.

Επειδή ξέρω πόσο δύσκολα πέρασε στον Παναθηναϊκό από τότε, που ήρθε σήμερα θέλω να πω δύο λόγια για τον Ορέστη Καρνέζη. Μετά το κάζο που έπαθε στον Φλεβάρη του 2011 με το γκολ του Μίτσελ από 40 μέτρα, που στοίχισε τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από την ΑΕΚ στο κύπελλο και τη νέα κακή στιγμή, που είχε τον Σεπτέμβριο του 2011, όταν έπαιξε ξανά βασικός αυτή την φορά στο πρωτάθλημα στο ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και έφαγε κόκκινη στο 3 ελάχιστοι πίστευαν ότι δεν είχε ουσιαστικά τελειώσει η καριέρα του Καρνέζη τουλάχιστον σε υψηλό επίπεδο. Ειδικά το γκολ που δέχθηκε από την ΑΕΚ έγινε αντικείμενο χλευασμού για τον Καρνέζη και το καλοκαίρι του 2011 «έπαιξε» και το σενάριο να φύγει από τον Παναθηναϊκό.

Τελικά έμεινε του έτυχε και το ματς του Περιστερίου, όπου άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες και όλοι πιστέψαμε ότι έχασε την τελευταία ευκαιρία, για να κάνει καριέρα. Αμ δε. Ο Καρνέζης είχε άλλη άποψη. Οπλίστηκε με υπομονή και πολλά ψυχικά αποθέματα έκανε την αυτοκριτική του, διόρθωσε τα λάθη του και περίμενε την επόμενη ευκαιρία. Στο μεταξύ είχε αναδειχθεί και το ταλέντο του Καπίνο, που είχε κερδίσει θέση βασικού.

Τον Γενάρη του 2012 ο Φερέιρα έδωσε και πάλι την ευκαιρία στον Καρνέζη στο ματς κυπέλλου με τον Πανιώνιο. Μπορεί η ομάδα να αποκλείστηκε στα πέναλτι, αλλά παραλίγο ο Ορέστης να δώσει την πρόκριση με τις αποκρούσεις του. Η ανταμοιβή του για αυτή την εμφάνιση ήταν η παραμονή του κάτω από τα δοκάρια και στο ματς πρωταθλήματος με τα Γιάννενα.

Η νέα εξαιρετική του εμφάνιση τον καθιέρωσε. Αποτέλεσμα; Σήμερα έχει κερδίσει με το σπαθί του την θέση βασικού , όχι μόνο στον Παναθηναϊκό, αλλά και στην Εθνική και μέσα σε δύο χρόνια έχει γυρίσει το κλίμα υπέρ του. Από τερματοφύλακας -γκαφατζής(όπως γραφόταν και λεγόταν) έχει γίνει κορυφαίος Ελληνας τερματοφύλακας. Οχι τυχαία. Οποιος δουλεύει στο τέλος ανταμοίβεται. Αλλά ειδικά ο Καρνέζης έδειξε ότι έχει πολλά......κότσια διότι πέτυχε κάτι που φαινόταν ακατόρθωτο πέρυσι τέτοια εποχή.

Και εκτός όλων των άλλων φαίνεται να παρουσιάζει βελτίωση παιχνίδι με παιχνίδι. Φυσικά λάθη θα κάνει , αλλά πιστεύω ότι όσο περνάει ο καιρός θα είναι όλο και λιγότερα. Και όπως το βλέπω εγώ και θα με θυμηθείτε ο Καρνέζης είτε τον Γενάρη, είτε το καλοκαίρι θα φέρει πολύ καλή πρόταση από ομάδα του εξωτερικού και εκεί που οι περισσότεροι έλεγαν να φύγει από τον Παναθηναϊκό, τώρα θα λένε να μείνει και να μην φύγει. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο. Και το παράδειγμα του Καρνέζη, που στα 27 του δείχνει ώριμος και πατάει γερά στα πόδια του είναι μάθημα ζωής. Οταν πέφτεις κάτω πρέπει να έχεις τη δύναμη να σηκωθείς πάλι....

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.