Πλατανιώτη: «Στόχος ζωής αυτά τα δύο μετάλλια»

Gazzetta team
Στις πρώτες της δηλώσεις η Ευαγγελία Πλατανιώτη δεν έκρυψε την συγκίνησή της για τα μετάλλια που κατέκτησε στην Βουδαπέστη

Ενα ευρωπαϊκό μετάλλιο έλειπε από την συλλογή της Ευαγγελίας Πλατανιώτη και στο ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης κατέκτησε… δύο μέσα σε 24 ώρες.

Μετά το αργυρό μετάλλιο χθες στο τεχνικό του σόλο, ήρθε το χάλκινο μετάλλιο σήμερα στο ελεύθερο όπου για πρώτη φορά στην καριέρα της ξεπέρασε το όριο των 90.0000 βαθμών. Εκτέλεσε εξαιρετικά το πρόγραμμά της και πήρε το δεύτερο μετάλλιο της καριέρας της στον θεσμό και 7ο για την Ελλάδα στο άθλημα.

Η Πλατανιώτη, που ανήκει στην Team Future της Bwin, στις πρώτες της δηλώσεις στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας της ΚΟΕ, δεν έκρυψε την χαρά της και τόνισε πως πλέον εστιάζει στον δεύτερο μεγάλο στόχο που είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μαζί με την συναθλήτριά της στο ντουέτο, την Ε. Παπάζογλου.

«Νιώθω μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για τα δύο αυτά μετάλλια. Αποτελούσαν έναν στόχο ζωής για μένα. Ήρθαν δε την κατάλληλη στιγμή, ένα μήνα πριν το προολυμπιακό τουρνουά, εκεί όπου θα διεκδικήσω την παρουσία μου για τρίτη συνεχόμενη φορά στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη, τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μου προκαλεί ιδιαίτερη ικανοποίηση το γεγονός ότι η βαθμολόγησή μου ήταν υψηλή στον σημερινό αγώνα. Η μεγαλύτερη που έχω μέχρι τώρα στην καριέρα μου. Αφιερώνω αυτά τα μετάλλια στις προπονήτριες μου, στις συναθλήτριές μου, σε όλους εκείνους που στάθηκαν δίπλα μου αυτά τα χρόνια και βέβαια στην οικογένειά μου. Επειδή με ρωτούν πιο μετάλλιο έχει μεγαλύτερη αξία για μένα από αυτά τα δύο, εκτιμώ ότι έχουν την ίδια αξία. Δείχνουν τις δυνατότητες μου σαν αθλήτρια και στο τεχνικό και στο καλλιτεχνικό μέρος του σόλο. Και κάτι τελευταίο, δεν σας κρύβω ότι συγκινήθηκα και έτρεξαν δάκρυα χαράς και ικανοποίησης», ανέφερε η Πλατανιώτη.

Photo credit: koe.org.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Συγχρονισμένη Κολύμβηση: Η χορογραφία… Freddie Mercury της Πλατανιώτη που την οδήγησε στην τρίτη θέση του προκριματικού (vids)