Εθνική ομάδα στίβου: «Όλα γίνονται για εμάς χωρίς εμάς»

Gazzetta team
Εθνική ομάδα στίβου: «Όλα γίνονται για εμάς χωρίς εμάς»

bet365

Τα μέλη της εθνικής ομάδας στίβου της Ελλάδος σημειώνουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τους ότι η Πολιτεία αγνόησε την επιστολή τους που είχε σταλεί πριν από μερικούς μήνες.

Τα χρόνια και άλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκθέτουν οι αθλητές και αθλήτριες της εθνικής ομάδας στίβου της Ελλάδος σε νέα ανακοίνωση τους.

Όπως καταγγέλουν η επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό τον Ιανουάριο αγνοήθηκε και τα προβλήματα είναι πολλά! Όλα αυτά λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στον ΣΕΓΑΣ.

Αναλυτικά η επιστολή:

"Παρατηρώντας όλα αυτά που συμβαίνουν στον χώρο του ελληνικού Αθλητισμού αλλά και του Κλασικού Αθλητισμού ειδικότερα, το τελευταίο διάστημα μας έχουν δημιουργηθεί ανάμεικτα συναισθήματα, τα οποία δεν μπορούμε παρά να τα εκφράσουμε δημόσια.

Σε μια ταραχώδη και πλέον προεκλογική για τις ομοσπονδίες περίοδο στον ελληνικό αθλητισμό, οι Αθλητές αναφέρονται ως προτεραιότητα ενώ στην πραγματικότητα αντιμετωπίζονται από όλες τις πλευρές ως ο τελευταίος τροχός της αμάξης.

Η χαρακτηριστικότερη ένδειξη της εν λόγω αντιμετώπισης το τελευταίο διάστημα ήταν το γεγονός ότι η επίσημη Πολιτεία αγνόησε επιδεικτικά την επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό σύσσωμη η Εθνική ομάδα στίβου και οι προπονητές για την περικοπή της επιχορήγησης προς την Ομοσπονδία.

Οι πολιτικές προεκλογικές διαμάχες δίνουν και παίρνουν στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ρίχνοντας τις περισσότερες φορές το επίπεδο και προκαλώντας ερωτηματικά. Βλέποντας αυτά δεν μπορούμε να κρύψουμε την ανησυχία μας για την ικανότητα κάποιων να διοικήσουν την μεγαλύτερη αθλητική Ομοσπονδία της χώρας.

Σε αντίθεση με εμάς που παρόλα τα προβλήματα που καθημερινά καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, κρατάμε το επίπεδο ψηλά όπως αρμόζει στο άθλημά μας, μένοντας αμέτοχοι στις διαδικτυακές έριδες.

Με όλο τον σεβασμό στις επιτυχίες και την προσφορά των παλαιότερων Ελλήνων Πρωταθλητών που φυσικά έχουν αποτελέσει πρότυπα για εμάς, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας και να τονίσουμε ότι οποιαδήποτε σύγκριση μαζί του είναι ανεδαφική, καθώς το να είσαι Έλληνας πρωταθλητής εν έτει 2020 έχει καταντήσει κατόρθωμα.

Έτσι όπως το ζούμε εμείς, Έλληνες Πρωταθλητές εν έτει 2020 είναι:

- Αυτοί που προπονήθηκαν σκληρά για να πάρουν μέρος σε αγώνες που δεν έγιναν ποτέ, επενδύοντας χρόνο και χρήματα.

- Αυτοί που καλούνται να προετοιμαστούν για δεύτερη συνεχόμενη Ολυμπιακή χρονιά με το ίδιο κόστος αλλά παράλληλα με μείωση των οδοιπορικών τους κατά 20%.

- Αυτοί που παρέμειναν απλήρωτοι εδώ και επτά (7) μήνες.

- Αυτοί που περιμένουν τα πριμ που τους έχει υποσχεθεί η Πολιτεία από το 2017.

-Αυτοί που αναγκάζονται να προπονηθούν σε εγκαταστάσεις που δεν πληρούν τις προδιαγραφές κέντρων υψηλού αθλητισμού.

- Αυτοί που δεν προσεγγίστηκαν ποτέ και από κανέναν που φιλοδοξεί να αναλάβει τα ηνία της Ομοσπονδίας, ώστε να μπορέσουν να μοιραστούν τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους.

Στην απαιτητική αγωνιστική χρονιά που έρχεται και για κάποιους από εμάς έχει ήδη ξεκινήσει, με καθημερινή σκληρή προετοιμασία, τα προβλήματα είναι ουκ ολίγα. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις πιο σοβαρές παραλείψεις, όπως αυτή της αλλαγής των κριτηρίων του σχεδιασμού της ομοσπονδίας και της καταβολής των οδοιπορικών και των πριμ.

Επίσης της αναβάθμισης των αθλητικών κέντρων και του κλειστού της Παιανίας, καθώς και της επαγγελματικής αποκατάσταση των πρωταθλητών μετά την αποχώρησή τους από την ενεργό δράση όπως ίσχυε για τους παλαιούς πρωταθλητές.

Ζητάμε ξεκάθαρες δεσμεύσεις από τους αρμοδίους φορές της Πολιτείας, της αθλητικής ηγεσίας αλλά και της Ομοσπονδίας μας.

Ανησυχούμε για το μέλλον του ελληνικού κλασικού αθλητισμού καθώς η ελαχιστοποίηση των κινήτρων απομακρύνει τα νεαρά παιδιά από τα στάδια.

Αναμένουμε άμεση επικοινωνία και διάλογο με τους προαναφερθέντες για την εξεύρεση λύσεων στα τρέχοντα αλλά και μελλοντικά ζητήματα.

ΥΓ. Προς αποφυγή παρερμηνειών είναι σκόπιμο να διευκρινιστεί ότι δεν παίρνουμε καμία θέση σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές της Ομοσπονδίας μας".

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα