Αφρουδάκης - Μυλωνάκης: Οι δυο πρωταθλητές της Βουλιαγμένης

Αφρουδάκης - Μυλωνάκης: Οι δυο πρωταθλητές της Βουλιαγμένης

bet365

Ο Χρήστος Αφρουδάκης και ο Μανώλης Μυλωνάκης είναι οι μοναδικοί πολίστες της Βουλιαγμένης του 2021 που έχουν κατακτήσει πρωτάθλημα Ελλάδος με τον ΝΟΒ.

Αρχίζουν την Τρίτη (11/5) στο κολυμβητήριο του Λαιμού οι τελικοί του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών στο πόλο.

Από τη μια η Βουλιαγμένη που έχει το πλεονέκτημα έδρας και από την άλλη ο Ολυμπιακός που έχει 8 σερί πρωταθλήματα και το τελευταίο που έχασε είναι εκείνο του 2012 από την Βουλιαγμένη.

Τότε η Βουλιαγμένη του Τεό Λοράντου είχε κερδίσει με 3-2 τον Ολυμπιακό στη σειρά των τελικών. Στον 5ο τελικό στο Λαιμό είχε επικρατήσει στα πέναλτι με 11-10 (7-7) και από εκείνη την ομάδα σήμερα στον ΝΟΒ είναι ο Χρήστος Αφρουδάκης και ο Μανώλης Μυλωνάκης.

Ο πρώτος είχε σκοράρει 3 φορές και ο δεύτερος άλλες 2 στον 5ο τελικό και είχαν οδηγήσει την ομάδα τους στον τίτλο. Αμφότεροι έχουν κατακτήσει τίτλους με τον Ολυμπιακό ενώ ο Μυλωνάκης έχει κερδίσει πρωτάθλημα με τον Εθνικό, τον Ολυμπιακό και τη Βουλιαγμένη.

Αυτοί οι δυο είναι και οι μοναδικοί που παραμένουν σήμερα στο ρόστερ της Βουλιαγμένης με τον Μανώλη Μυλωνάκη να επιστρέφει μόλις το 2020 στο Λαιμό μετά από την 2η θητεία του στον Ολυμπιακό.

Ο παίκτης Χρβόγιε Κόλιανιν

Προπονητής της Βουλιαγμένης τα τελευταία τρία χρόνια είναι ο Χρβόγιε Κόλιανιν.

Ο Κροάτης στους τελικούς του 2012 ήταν πολίστας του Ολυμπιακού και είχε μάλιστα πετύχει και ένα γκολ στον 5ο και καθοριστικό τελικό.

Ο Κόλιανιν είχε παίξει στο παρελθόν στο Παλαιό Φάληρο υπό τις οδηγίες του Θοδωρή Βλάχου, εν συνεχεία στον Ολυμπιακό πάλι με προπονητή τον Βλάχο ενώ ήταν βοηθός προπονητή όταν η ομάδα του Πειραιά κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ το 2018.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λούδης στο gazzetta.gr: «Φαβορί για το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός»

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα