Πρωταθλητές Ελλάδος οι Κωνσταντινόπουλος-Τόλιου (pics)

Gazzetta team
Πρωταθλητές Ελλάδος οι Κωνσταντινόπουλος-Τόλιου (pics)

bet365

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος του Παναθηναϊκού και η Κατερίνα Τόλιου του ΔΑΟ Ταύρου αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδος στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Στην ιστορία πέρασε το 71ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών, που διοργανώθηκε στις 2-3/3 με επιτυχία στα Χανιά.

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και η Κατερίνα Τόλιου κράτησαν τους πανελλήνιους τίτλους τους στο απλό στη διοργάνωση. Ο αθλητής του Παναθηναϊκού έκαμψε στον σπουδαίο τελικό τον Γιάννη Σγουρόπουλο του Ολυμπιακού με 4-2 σετ (11-2, 10-12, 12-10, 11-6, 9-11, 12-10) και αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας για δεύτερη σερί χρονιά.

Η αθλήτρια του Δ.Α.Ο. Ταύρου επιβλήθηκε με 4-0 σετ της Δήμητρας-Θωμαΐδας Τσεκούρα του Φοίνικα Πειραιά και πανηγύρισε τον 3ο τίτλο της στο αγώνισμα (11-8, 11-6, 11-6, 11-8).

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: «ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ»

«Από την 8αδα και μετά όλα τα ματς ήταν πολύ δύσκολα και απαιτούσαν δυνατή συγκέντρωση. Στον τελικό προσπάθησα να περάσω την τακτική μου ξέροντας πόσο ικανός είναι ο Γιάννης και ότι αυτός ο αγώνας θα ήταν τελείως διαφορετικός από τον πρόσφατο στην Α1, όπου είχα νικήσει. Μου βγήκε το παιχνίδι στις πιο κρίσιμες στιγμές, όπως στο φινάλε όπου επιχείρησα δύο ανοίγματα στο 7-9 και γενικά έκανα καλές υποδοχές σε σερβίς, που με δυσκόλεψαν πολύ από το 2ο σετ και μετά. Στην τακτική με βοήθησε πολύ ο Γιώργος Παντερής που, όπως και πέρσι, ήταν στον πάγκο μου», δήλωσε ο Κωνσταντινόπουλος και πρόσθεσε: «Είμαι ευτυχής που επανέλαβα την περσινή διάκριση κι αυτό που βλέπω κυρίως είναι ότι οι κόποι μου ανταμείβονται και παίρνω επιπλέον ώθηση να παλεύω και να δουλεύω περισσότερο».

ΤΟΛΙΟΥ: «ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΕΡΙ ΤΙΤΛΟ»

«Πράγματι ένιωσα κι εγώ ότι είχα υπεροχή με βάση και την καλή μου απόδοση και ότι η πρωτιά ήρθε σχετικά εύκολα. Έβλεπα κι εγώ τα απρόσμενα αποτελέσματα όχι μόνο με τις τελικές νικήτριες αλλά και με τις διακυμάνσεις των παιχνιδιών, όμως παρουσίασα σε όλα τα ματς το κατάλληλο αγωνιστικό πρόσωπο. Δεν ξέρω τί θα γινόταν αν είχα απέναντί μου τις αθλήτριες που περίμενα, πάντως ήμουν πολύ καλά προετοιμασμένη. Στον τελικό ήξερα πώς ν’ αντιμετωπίσω το αμυντικό «δοντάκι» της Τσεκούρα και μπορώ να πω ότι με βόλευε κιόλας για την επίθεση. Χαίρομαι πολύ για την τρίτη πρωτιά μου, αλλά μπορώ να πω ότι αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι ότι πήρα τον τίτλο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά», δήλωσε η Τόλιου.

Οι νικητές ανά αγώνισμα:
ΑΠΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

1. Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
2. Γιάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
3. Τάσος Ρηνιώτης (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
-. Γιώργος Κωνσταντινόπουλος (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
ΑΠΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
1. Κατερίνα Τόλιου (Δ.Α.Ο. Ταύρου)
2. Δήμητρα Τσεκούρα (Φοίνικας Πειραιά)
3. Μαρία Χριστοφοράκη (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
-. Θάλεια Κορδούτη (Άρης 2006)
ΔΙΠΛΟ ΑΝΔΡΩΝ
1. Τάσος Ρηνιώτης/Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
2. Γιώργος Κωνσταντινόπουλος/Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
3. Νίκος Αντωνιάδης/Γιώργος Παντερής (Ο.Α. Χανίων/Α.Ο. Πεύκης)
-. Στράτος Δαμιανής/Κωνσταντίνος Αγγελάκης (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)
ΔΙΠΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
1. Κατερίνα Τόλιου/Κωνσταντίνα Παρίδη (Δ.Α.Ο. Ταύρου/Ολυμπιακός)
2. Αλίκη Κιούφη/Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα (Α.Ο. Φοίνικας Πειραιά)
3. Θάλεια Κορδούτη/Γεωργία Χατζηλυγερούδη (Α.Ο. Άρης 2006)
-. Ελισάβετ Τέρπου/Έλενα Σοφρά (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

 

Τελευταία Νέα