Ολυμπιακοί Αγώνες: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζητά από τους Αμερικανούς να μην ταξιδέψουν στην Ιαπωνία

Gazzetta team
Ολυμπιακοί Αγώνες: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζητά από τους Αμερικανούς να μην ταξιδέψουν στην Ιαπωνία

bet365

Η έξαρση της πανδημίας στην Ιαπωνία λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ανάγκασε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να βγάλει ταξιδιωτική οδηγία.

Μπορεί να πλησιάζουμε στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, όμως οι Αμερικανοί δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την επιδημιολογική κατάσταση στην Ιαπωνία.

Αν και ακόμη δεν έχει αποφασιστεί οριστικά αν θα επιτραπούν φίλαθλοι στα γήπεδα (και αν θα είναι ανάμεσά τους και ξένοι τουρίστες ή μόνο Ιάπωνες), το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε χθες ταξιδιωτική οδηγία, ζητώντας από τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στην Ιαπωνία παρά μόνο αν υπάρχει σοβαρή ανάγκη. Η έξαρση της πανδημίας στη χώρα, αλλά και το γεγονός ότι οι εμβολιασμοί παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, έχει προκαλέσει συναγερμό στις ξένες αποστολές. Ακόμη και εντός συνόρων υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από επιστήμονες και πολίτες που ζητούν να ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

«Η έξαρση των κρουσμάτων είναι αποτέλεσμα της αργής διαδικασίας εμβολιασμού του πληθυσμού, καθώς μόλις το 3% έχει εμβολιαστεί. Την ίδια στιγμή, στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο το ποσοστό ξεπερνάει το 40%» αναφέρει χαρακτηριστικά το Bloomberg.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έβαλε την Ιαπωνία στο τέταρτο επίπεδο επικινδυνότητας μαζί με χώρες της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής.

Οι διοργανωτές εκεί που ήλπιζαν πως θα έχουν πάνω από 600.000 τουρίστες, τώρα θα υποδεχτούν μόλις 78.000 ανθρώπους οι οποίοι θα εργαστούν για την διοργάνωση, ή θα αποτελούν μέρος των αποστολών, ή απλώς πρόκειται για καλεσμένους από τους διοργανωτές που θα βρεθούν στις κερκίδες.

Αφού λάνσαρε έναν καινοτόμο υπερπλήρη οδηγό για τη νέα σεζόν του ΝΒΑ, το Gazzetta ταξίδεψε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για ένα NBA Tour χωρίς προηγούμενο. Ο Αντώνης Καλκαβούρας θα βρεθεί σε έξι διαφορετικές πολιτείες των Η.Π.Α. ακολουθώντας τους πρωταθλητές Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μείνετε συντονισμένοι, το περιεχόμενο θα είναι εντυπωσιακό!